Zagorje
Bajka na dlanu

100% ZAGORSKO u petak i subotu ponovno na riječkom Korzu

Datum objave: 24. kolovoza 2022.

Manifestaciju 100% Zagorsko u Rijeci, koja će na riječkom Korzu biti održana u petak i subotu, 26. i 27. kolovoza 2022. godine, su u prostorijama gradske uprave Grada Rijeke najavili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić te voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar. Na ovoj, već tradicionalnoj, prodajno – izložbenoj manifestaciji bit će izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Manifestacija 100% Zagorsko će u petak trajati od 8 do 22 sata te u subotu od 8 do 15 sati.

Želim zahvaliti svima koji sudjeluju na ovom značajnom događanju koje ćemo, nadam se i dodatno proširiti iduće godine, jer mi Zagorci u Rijeci se osjećamo kao kod kuće“ – poručio je župan Željko Kolar te naglasio kako je kod zagorskih poljoprivrednika, obrtnika i turističkih djelatnika veći interes za sudjelovanje na manifestaciji 100% ZAGORSKO u Rijeci, nego u Zagrebu. Župan Kolar pozvao je sve Riječanke i Riječane da u petak  i subotu obiđu Korzo te podsjetio da će iduće godine manifestacija doživjeti svoje jubilarno, deseto izdanje uz koje Zagorci Riječanima namjeravaju darovati koncert zahvale.

ODLIČNA SURADNJA RIJEKE I KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako Riječani vole ovu manifestaciju i rado posjećuju štandove na kojima mogu kušati i kupiti zagorske delicije. „Rijeka i Zagorje vole se javno, a to pokazuje dobra dugogodišnja suradnja na brojnim projektima u kulturi i obrazovanju te gospodarstvu. Krapinsko-zagorska županija nam je poklonila zvučnu instalaciju koja se nalazi pored spomenika na mostu na Delti, a preuzeli su i naš model Građanskog odgoja. S druge strane, brojni Zagorci su počeli i plasirati svoje tražene proizvode u Rijeci. Nadam se da ćemo iduće, jubilarne desete godine moći dodatno proširiti broj sudionika”, rekao je gradonačelnik Filipović te pozvao sve Riječanke i Riječane kao i njihove goste da ovog petka i subote uživaju u izvornim zagorskim proizvodima.

Zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula istaknuo je kako Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija te Krapinsko-zagorska županija skoro deset godina rade na spajanju zelenog i plavog. „Prenosimo „bajku s dlana“ na riječki Korzo što je iznimno uspješno prihvaćeno kod lokalnog stanovništva“ – istaknuo je zamjenik  župana Mamula.

NA KORZU ČAK 48 IZLAGAČA IZ ZAGORJA

Pročelnica Upravnog odjela Krapinsko-zagorske županije za poljoprivredu, gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić naglasila je kako je interes izlagača i ove godine bio izuzetno velik. Svoje izvorne proizvode ove će godine predstaviti 48 izlagača, poljoprivrednika, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizma i hotela. Među proizvodima su i zagorski štrukli te zagorski bagremov med koji odnedavno nose Europski certifikat zaštićenog porrijekla, uz već poznate mlince i purice. Zagorski će se štrukli peći na Korzu pa će ih posjetitelji moći kušati svježe i tople.

BOGAT POPRATNI PROGRAM

Voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar kazala je kako će u sklopu manifestacije biti organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice), a slušatelje riječkih radijskih postaja već od četvrtka poslijepodne očekuju i brojne nagrade.