Zagorje
Bajka na dlanu

100% zagorsko u Rijeci: Domaći proizvodi ponovno oduševili Riječane

Datum objave: 25. kolovoza 2023.

Manifestacija “100% zagorsko” stigla je u Rijeku po jubilarni deseti puta. Čak 50 izlagača na riječkom Korzu u petak i subotu, 25. i 26. kolovoza 2023. predstavlja izvorne zagorske proizvode.

Sajam su obišli župan Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenicom Sandrom Krpan i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić.

Prije samog obilaska, gradonačelnik Marko Filipović priredio je prijem za župana Kolara i delegaciju Krapinsko-zagorske županije. Tom je prilikom župan Željko Kolar uručio zahvalnice Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji kao zahvalu za desetljeće suradnje u organizaciji manifestacije “100% zagorsko” u Rijeci.

“Podrška koju imamo ovdje od bivšeg gradonačelnika Vojka, sadašnjeg gradonačelnika Marka i njegovih suradnika je nevjerojatna i zato nam je takvu manifestaciju puno lakše organizirati nego da smo ovdje prepušteni sami sebi. Kad imate takav doček i odnos, onda naravno i vi pokušavate napraviti sve na najvišoj mogućoj razini da na neki način to vratite ljudima koji su vas na takav način dočekali”, istaknuo je župan Kolar.

Gradonačelnik Filipović također je istaknuo odličnu suradnju.”Kad god Rijeku zahvate poplave ili neke nepogode, župan Kolar prvi zove i nudi pomoć. Tako da kad nešto radite sa srcem, onda to daje i rezultate”, rekao je gradonačelnik Filipović i istaknuo kako Riječani, ali i njihovi gosti, prepoznaju sve ono što Zagorje nudi u gastro i kulturnoj ponudi, ali i u turističkom smislu te su Zagorje prepoznali i kao destinaciju u kojoj rado provode svoje slobodno vrijeme i odmor.

Uz proizvode uzgojene na tradicijski i ekološki način, na manifestaciji se izlažu i  proizvodi koji su zaštićeni na razini Europske unije, poput purice, mlinaca, štrukli i bagremovog meda. Za glazbeni dio programa zaduženi su Črleni lajbeki i Hands&Voice, dok prolaznike zabavljaju krapinski neandertalci.


Fotogalerija