Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. prosinca 2014.

Na humanitarnom koncertu nastupili su KUD Rikard Jorgovanić Hum na Sutli, KUD Zlatko Baloković Krapinske Toplice, Klapa Bistrica, ŽVA Sotelia, ŽVG Lira, Dino i Karla Miklaužić, Klara Javorić i Tin Vukas, Udrug Feniks, Don Antun Šuljić, Klapa Kmeti i Siniša Miklaužića. Sredstva prikupljena putem Adventa u Zagorju namijenjena su predškolskoj skupini OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

Prilikom pozdravnog govora uoči koncerta, zamjenica Jasna Petek je istaknula:

„Advent U Zagorju, Krapinsko-zagorska županija prepoznala je kao manifestaciju koja njeguje duh zajedništva, ali i suosjećajnosti i poklanjanja pažnje osobama koje su u potrebi. Upravo zbog tog razloga Županija je već godinama sa zadovoljstvom i ponosom pokrovitelj ove manifestacije.

Jako sam sretna što večeras počinje i humanitarni dio ove manifestacije koji je posvećen predškolskoj skupini Osnovne škole pri Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama. Predškolska skupina tamo djeluje već dugi niz godina i to je jedino mjestom  u našoj županiji gdje predškolci mogu dobiti stručnu pomoć, koja im je potrebna da ih osnaži za osnovno školovanje u redovnim uvjetima ili  uvjetima u OŠ pri bolnici. Iz tog razloga hvala svima koji na bilo koji način doprinose ovoj manifestaciji.

Advent je vrijeme kad se trebamo okrenuti oko sebe i pogledati kome je potrebna pomoć. Znam da mnogi to rade tijekom cijele godine, ali pozivam vas da u ovom mjesecu  obratite pozornost na spremnike Crvenog Križa,  gdje možete odložiti neke predmete koji vam više ne trebaju, posjetite socijalnu trgovinu u Krapini, u kojoj možete donirati namirnice“.

Prvu svijeću na Adventskom vijencu zapalila je zamjenica župana Jasna Petek, zajedno sa jednim od polaznika predškolske skupine OŠ u Krapinskim Toplicama, koja je potom vijenac, zajedno sa  načelnikom Općine Hum na Sutli, Zvonkom Jutrišom predala ravnatelju OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Antunu Zupancu, s  obzirom da će iduća svijeća biti zapaljena upravo u Krapinskim Toplicama u subotu, 06. prosinca, u Domu kulture, s početkom u 17,00 sati. Nakon Krapinskih Toplica, adventski vijenac seli u Oroslavje gdje će 13. prosinca biti upaljena treća adventska svijeća, dok će posljednja, četvrta svijeća adventskog vijenca, već tradicionalno biti upaljena na misi zornici u Mariji Bistrici, 21. prosinca ove godine.


Video

Fotogalerija