Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. studenoga 2014.

11. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, jedinstveni je susret od nacionalne važnosti malih vokalnih skupina različitih kategorija koji su svoj nastup izborili na županijskim smotrama tijekom ove godine. Zbog sve većeg broja sudionika Susreta, ove je godine Susret organiziran na dvije lokacije u suorganizaciji s HPD “Slavulj” iz Petrinje te ZAKUU Krapinsko zagorske županije.

Organizator ove smotre je Hrvatski sabor kulture, a pokrovitelj Ministarstvo kulture. Supokrovitelji su Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka županija, Grad Petrinja i POU Hrvatski dom Petrinja.

U programu smotre je u dvije kategorije, izvorne puhačke glazbe i kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, nastupilo 11 malih vokalnih sastava.

Prvo mjesto u kategoriji izvorne puhačke glazbe pripalo je Ženskom vokalnom sastavu “Sloga” iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a prvo mjesto u kategorijhi folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova osvojio je ženski vokalni asambl “Goueriena” iz Zagrebačke županije.

 


Fotogalerija