Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. svibnja 2013.

Nekoliko faza i godina opsežnih restauratorskih radova trebalo je da dvorac Veliki Tabor u Desiniću zasja punim sjajem i ponovo bude spreman ugostiti najšarmantniji filmski festival u ovom dijelu Europe. Tabor film festival, koji je po dvorcu dobio i svoje ime, nakon nomadskih se godina vraća na svoju pravu lokaciju.

Festival koji je prije punih jedanaest godina započeo gotovo gerilski, entuzijazmom nekolicine prijatelja i zaljubljenika u kratkometražne filmove, tijekom desetljeća se razvio u respektabilni kulturni događaj koji na jednom mjestu okuplja svjetsku recentnu filmsku produkciju.

Ove godine festival se održava od četvrtka 13. lipnja do nedjelje 16. lipnja 2013. Ponovo se otvaraju vrata Kina Rustica i Kina Tabor Varoš, gdje će se prikazivati najbolje od najboljeg u kratkom metru, i to u svim žanrovskim izričajima. Uz međunarodnu i domaću konkurenciju, Tabor Film Festival predstavlja i četiri gostujuće kinematografije – uz predstavljanje filmova iz Škotske, Turske i Cipra, ovogodišnja zemlja partner TFF-a je Italija.

Osim filmskog programa posjetitelji će moći pratiti predavanja i radionice, a nakon filmskih projekcija svake večeri „na bregu“ slijedi glazbeni program s koncertima domaćih i stranih bendova.

Tabor Film Festival doista pruža jedinstven filmski doživljaj – smješten u jednom od najljepših hrvatskih dvoraca i obavijen neodoljivim zelenilom Hrvatskog zagorja prava je prigoda za uživanje u prirodi, kulturi i zabavi tijekom četiri dana ovog festivalskog „produženog“ vikenda.