Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. rujna 2014.

Ravnateljica škole Sanja Knezić kroz prigodnu prezentaciju predstavila je uzvanicima razvoj škole kroz prošlih 110 godina.

Škola u Svetom Mateju sagrađena je i počela je s radom 19. rujna 1904 godine kao filijalna škola matične škole u Gornjoj Stubici (zbog velikog broja djece). Prve školske godine upisano je 83 učenika, a u školi je radila samo jedna učiteljica. Broj učenika se svake godine povećavao, pa je zaposlen još jedan učitelj. Najveći broj polaznika je bio 1948. godine, 316 učenika u 3 odjela od 1. do 7. razreda.

Osim redovnog programa, učenici PŠ Sveti Matej pohađaju izbornu nastavu engleskog ili njemačkog jezika, te vjeronauka. U školi rade dvije učiteljice razredne nastave, jednom tjedno nastavu održava vjeroučitelj i učiteljice stranog jezika. U školi se održava i program Predškole.

Nastava se održava u dvije učionice, te u prostoru nekadašnjeg stana koji je uređen za potrebe nastave stranog jezika i predškole. Tijekom prošlih godina škola je znatno obnovljena; 2005. g. uvedeno je plinsko centralno grijanje, 2008. godine izgrađena je nadstrešnica kod ulaznih vrata te je asfaltirano dvorište škole. Školska kuhinja je preuređena 2013. godine.

Posredstvom Krapinsko-zagorske Županije donirana su dva prijenosna računala PBZ-a, a škola od nedavno ima priključak na internet, jedan projektor i platno te automatsku meteorološku postaju. Od ove školske godine škola je uključena u e-dnevnik.

Povodom obilježavanja 110. obljetnice škole, na školi su izvršeni ovi radovi: zamjena dotrajale drvene stolarije PVC stolarijom s trostrukim staklima na učionicama, kuhinji, stubištu i WC-u; stubište, hodnik i učionice su okrečeni, postavljene su nove trakaste zavjese u učionicama te je kupljena jedna ploča, projektor i platno za koje je iz izvornih prihoda Krapinsko-zagorske županije izdvojeno ukupno 50.00,00 kuna.

 


Fotogalerija