Zagorje
Bajka na dlanu

13 novih osoba pozitivno na koronavirus

Datum objave: 27. svibnja 2022.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 13 novih osoba pozitivnih na koronavirus, testiranih brzim antigenskim testom. Oporavilo se 11 osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi  215. Broj novooboljelih u proteklih 7 dana na 100.000 stanovnika iznosi 84, dok je prije tjedan dana bio 133.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 5 osoba pozitivnih na SARS CoV-2.  Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba u našim bolnicama je u prošlom tjednu bio 6  pacijenta, kao i tjedan dana prije.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno je 5 pozitivnih djelatnika, od kojih 3 zdravstvena. Prošli je tjedan bilo 12 pozitivnih djelatnika, od kojih 8 zdravstvenih. U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja nema pozitivnih ni korisnika ni djelatnika, dok je prošli tjedan bio pozitivan 1 djelatnik.

U školama na području Krapinsko-zagorske županije nisu evidentirani pozitivni ni učenici ni djelatnici, dok je prošli petak bilo evidentiran 1 COVID pozitivan učenik i 4 COVID pozitivna učenika.

Na području Krapinsko-zagorske županije trenutno se nalaze 152 raseljene osobe iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju.