Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. ožujka 2014.

Od 11.-13. travnja 2014. godine na jezeru Bundek u Zagrebu, održava se 13. Sajamska priredba Proizvodi hrvatskoga sela.

Proizvodi hrvatskoga sela održavaju se sa ciljem povećanja konkurentnosti proizvoda hrvatskoga sela, te promocije i prodaje proizvoda hrvatskoga sela.

Svrha održavanja ovog sajma je pomoć malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima u promociji i prodaji njihovih proizvoda, te obogaćenje turističke ponude s ovom manifestacijom gdje turisti mogu upoznati okuse i mirise Hrvatske i dio njenog kulturnog naslijeđa kroz proizvode kućne radinosti, tradicionalnih obrta i nastupe kulturno-umjetničkih društava.

13. Sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela će, uz bogatu ponudu poljoprivrednih proizvoda kao što su domaći suhomesnati proizvodi, domaći sirevi, med i ostali pčelinji proizvodi, eko proizvodi, ulje i ocat, vina, rakije i likeri, te ostali prehrambeni proizvodi, posjetiteljima ponuditi proizvode tradicijskih obrta i kućne radinosti, bogat kulturno-umjetnički program, te VIII. Izložbu hrvatskih pasmina domaćih životinja i VI. Bambino kup.

Krapinsko-zagorska županija će se i ove godine uključiti u priredbu Proizvodi hrvatskoga sela, te će time osigurati besplatan izložbeno-prodajni prostor i sve ostale tehničke preduvjete za prezentaciju i prodaju proizvoda za sve izlagače s područja Krapinsko-zagorske županije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače, udruge, zadruge i tradicijske obrte sa područja Krapinsko-zagorske županije da jedan primjerak ispunjenog i potpisanog Ugovora (u prilogu) pošalju na e-mail: agrarno.savjetovanje@zg.t-com.hr, na fax: 01/2923-145 ili poštom na adresu: Agrarno Savjetovanje d.o.o., Dotoršćinska 16, 10040 Zagreb, najkasnije do 27. ožujka 2014. godine.

Molimo proizvođače da tijekom održavanja ovog sajma izlažu i prodaju samo organoleptički ispravne proizvode. Proizvođači koji se ogluše o ovo upozorenje riskiraju da budu kažnjeni od strane inspekcije i udaljeni sa sajma.

Sve informacije o sajmu možete dobiti od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 – 15 sati telefonskim putem na broj: 099/2923-149; putem e-mail adrese: agrarno.savjetovanje@zg.t-com.hr ili putem web stranice: www.phs.hr.