Zagorje
Bajka na dlanu

130. izvještajna Skupština DVD-a Klanjec

Datum objave: 5. veljače 2018.

Župan Željko Kolar zahvalio je okupljenim vatrogaskinjama i vatrogascima na svim aktivnostima koje poduzimaju tijekom čitave godine, istaknuo bogatu tradiciju klanječkog dobrovoljnog društva te se dotaknuo i projekta rekonstrukcije vatrogasnog doma. „130. obljetnica idealna je prilika da svi stavimo glave skupa i uredimo kompletno dom. Tu ima niz stvari koje su otežavajuće okolnosti; od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, do toga da smo pod zonom zaštite spomenika kulture, da imamo dogradnji i da bi sve to trebalo ucrtavati i projektirati. Mi ćemo spremiti papire za jedno mjesec dana i aplicirati na europske fondove za 85 % bespovratnih sredstava i urediti dom. Mislim da će to biti najveći poklon vama vatrogascima za 130. obljetnicu“ – poručio je župan Željko Kolar.

Na skupštini je istaknuto da je DVD Klanjec imao uspješnu 2017. godinu koju su obilježili tradicionalno terensko takmičenje operativnih vatrogasaca u svibnju, rad sa vatrogasnim pomlatkom, a klanječki vatrogasci sudjelovali su i na svim tradicionalnim društvenim, kulturnim i vjerskim manifestacijama u grad. O početku rekonstrukcije vatrogasnog doma kao prioritetu klanječkih vatrogasaca o ovoj godini govorio je i predsjednik DVD-a Klanjec Ervin Šoban. „Prije tridesetak dana, zahvaljujući prvenstveno inicijativi gospodina Župana i Gradonačenika grada Klanjca, ozbiljno se pristupilo izradi projektne dokumentacije. Ista je u završnoj fazi i uz ostalu dokumentaciju, bit će spremna za prijavljivanje na natječaj za europska sredstva, planirana i namijenjena rekonstrukciji i energetskoj obnovi zgrade DVD-a“ – rekao je predsjednik DVD-a Klanjec.

Na 130. izvještajnoj Skupštini bili su i gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, predsjednik Vatrogasne zajednice Grad Klanjca Željko Zajec, klanječki župnik pater Antun Jesenović te brojni predstavnici drugih vatrogasnih društava.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Klanjec će proslavu 130. godišnjice djelovanja organizirati u jesen ove godine.