Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. ožujka 2016.

Župan Željko Kolar pozdravio je okupljene članove DVD-a Zlatar te njihove goste iz brojnih prijateljskih vatrogasnih društava i tom prilikom rekao „Kod nas je vatrogastvo način života – to je u nas usađeno i zato imamo  bogatu tradiciju kojom se ponosi cijela sjeverozapadna Hrvatska“. Župan Kolar je čestitao zlatarskom DVD-u na uspješnom radu i podsjetio da vatrogasci danas uz gašenje požara pomažu i kod prometnih nesreća, ledene kiše, snijega i poplava. „Vi za svoj rad ne tražite ništa, svoje slobodno vrijeme provodite žrtvujući se za opće dobro, za spas ljudskih života i imovine i na tome vam cijelo društvu duguje zahvalnost“ poručio je župan Kolar.

DVD-a Zlatar ima 321 člana, od čega 54 člana djece i mladeži. Na Skupštini je istaknuto da je operativna postrojba imala ukupno 12 intervencija i to: 5 požara čađe u dimnjaku, 2 požara gospodarskih objekata i 5 tehničkih intervencija. .

Na sjednici su dodijeljene i zahhvalnice te spomenice za višegodišnji rad u društva, a od planova u narednom periodu izdvojen je projekt Vatrogasnog doma koji će se prijaviti na natječaj iz Programa ruralnog razvoja čime bi se trebalo postići 90% sufinanciranja iz europskih fondova. Za projekt gradnje pomoć su ponudili župan Željko Kolar te gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak koji je također pozdravio Skupštinu. Sve prisutne su pozdravili i zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić, zlatarski župnik Dragutin Cerovečki, predsjednik zlatarskog udruženja obrtnika Darko Varga i predstavnici brojnih vatrogasnih društava.


Fotogalerija