Zagorje
Bajka na dlanu

Završena još jedna sanacija ceste na području Bedekovčine – u dvije godine asfaltirano 5.740 m cesta i ugrađeno 29.844 kvadratnih metara asfalta

Datum objave: 7. svibnja 2024.

Na području Općine Bedekovčina završeno je asfaltiranje 620 metara ceste na županijskoj cesti 2165 Bedekovčina-Lug Orehovički. Radove je prošli tjedan obišao župan Željko Kolar, zajedno s načelnikom Općine Bedekovčine Darkom Banom i ravnateljem Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepanom Sirovcem. „Sa završetkom ove dionice dolazimo do čak 5.740 metara ceste koje je Županijska uprava za ceste na području Bedekovčine asfaltirala u 2023. i 2024. godini. Ukupna vrijednost radova je 618.820 eura, a ugrađeno je čak 29.844 metara kvadratnih metara asfalta. Prošle godine smo sanirali 1.850 metara ceste u naselju Grabe i 2.170 metara u naselju Križanče, dok smo ove godine završili i 1.100 m spojne ceste od čvora brze ceste Bedekovčina prema Donjoj Stubici“, istaknuo je nakon obilaska župan Kolar.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec istaknuo je da je sanacija ŽC2165 dio velikog investicijskog ciklusa u sklopu koje se predviđa sanacija čak 58 dionica županijskih i lokalnih cesta. „Vrijednost radova na ovoj dionici je 70.885,47 eura. Na duljini ceste od 620 metara ugrađeno je 3.720 metara kvadratnih asfalta“, rekao je ravnatelj Sirovec.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban naglasio je da je sanacija ove dionice posljednja u investicija na ovom dijelu Orehovičke ceste kojima je riješena crna točka koja je na ovom području bila problem već desetljećima. „Prvo smo rekonstruirali ulaz u Kebel, koji je sad prilagođen za ulaske kamiona i specijalnih prijevoza. Nastavili smo s mostom kod Naselja Cerina, gdje su Županijske ceste izgradile novi cestovni propust te potom i gradnjom nogostupa od tog mosta pa do ulaza u Kebel. Sad se ta dionica, od Stolarije Frenki, presvlači i novim asfaltom te vjerujem da ćemo navedenim proširenjima i rekonstrukcijama imati puno veću sigurnost prometa na ovoj izrazito frekventnoj dionici“, kazao je načelnik Ban te na navedenim investicijama zahvalio Krapinsko-zagorskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste.

 


Fotogalerija