Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. siječnja 2022.

Ugovore o sufinanciranju potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak. „Gorska služba spašavanja je na području naše županije registrirana 2013. godine te smo već 2014. sklopili i prvi ugovor o suradnji – vrijednosti 40.000 kuna. Sada smo već prošli broj od milijun kuna, koje je Krapinsko-zagorska županija uložila u rad HGSS-a“ – istaknuo je župan Kolar te pojasnio kako će se 2022. godine izdvojiti po 50.000 kuna za redovnu djelatnost i vanjsko uređenje novoizgrađene zgrade HGSS-a u Zlatar Bistrici te 58.000 kuna za zadnje rate leasinga za vozilo Stanice.

Zbog sigurnosti naših građana izuzetno je bitno da imamo ovu službu te je i meni bitno da znam da se kao župan u svakom trenutku mogu osloniti na njihove usluge“ – poručio je župan Kolar te još jednom zahvalio svim članicama i članovima na svemu što čine za sigurnost svih stanovnika Krapinsko-zagorske županije, ali i na svim poduzetim akcijama i u drugim krajevima Republike Hrvatske.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak zahvalio je na kontinuiranoj županijskoj potpori već devetu godinu za redom. „Ugovorom ova stanica dobiva ne samo financijsku, nego i moralnu pomoć od Krapinsko – zagorske županije i župana. Ovo potpisivanje daje nam jamstvo da ćemo ove godine moći obaviti sve naše planirane zadaće. Pri kraju je izgradnja našeg objekta, jednog od najljepših i najfunkcionalnijih u našoj službi. Željeli bismo i u narednom razdoblju napraviti neke preventivne akcije – kako dolazi do toga da se ljudi izgube ili nestanu u prirodi“ – kazao je pročelnik Berljak.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnica županijskog upravnog odjela za opće i  zajedničke poslove Petra Vrančić Lež, ujedno i zamjenica načelnika Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije te tajnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica Tomislav Zrinski.


Fotogalerija