Zagorje
Bajka na dlanu

17 novih osoba pozitivno na koronavirus

Datum objave: 10. lipnja 2022.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 17 novih osoba pozitivnih na koronavirus, među kojima 5 testiranih PCR testom i 12 brzim antigenskim testom. Oporavile su se 2 osobe. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi  129. Broj novooboljelih u proteklih 7 dana na 100.000 stanovnika iznosi 75, dok je prije tjedan dana bio 41.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana osmi dan za redom nema pozitivnih osoba na SARS CoV-2.  U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno su 2 pozitivna djelatnika, od kojih 1 zdravstveni. Prošli su tjedan bila 3 pozitivna djelatnika, od kojih 2 zdravstvena. U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja nalazi se 7 COVID pozitivnih korisnika. U školama na području Krapinsko-zagorske županije nalazi se 1 COVID pozitivan učenik. Prošli petak na području Krapinsko-zagorske županije nisu bili evidentirani COVID pozitivni ni korisnici ni djelatnici ustanova socijalne usluge smještaja, kao ni učenici djelatnici osnovnih i srednjih škola.

Na području Krapinsko-zagorske županije trenutno se nalaze 154 raseljene osobe iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju.