Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. veljače 2022.

Dodijeljeno je ukupno 1.750.000 kuna za djelovanje, projekte i programe a sredstva su dobili udruga Kajkaviana, Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel, Zajednica tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije, županijski Školski sportski savez, Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga i Sportska zajednica Krapinsko – zagorske županije.

 

Župan Željko Kolar rekao je: Udruge su ambasadori Krapinsko – zagorske županije jer vode brigu o naših očuvanju običaja i zdravlju naše djece a ovo sufinanciranje je samo mali djelić rezultata kojeg udruge postižu svojim radom. Svakako treba uzeti u obzir i to da udruge već dvije godine djeluju u uvjetima „novog normalnog“ a to traži dodatnu volju, dodatnu energiju i dodatno vrijeme kako bi ispunili program koji su si zacrtali kroz godinu. Nadam se da ćemo proljeće dočekati u puno boljem zdravstvenom stanju i da će udruge moći provoditi zacrtane programe u nekim normalnijim uvjetima, tim više što su ljudi sada željni svega“, rekao je  župan Kolar.


Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je: „Udruga Kajkaviana dobila je 70 tisuća kuna, za projekte i programe Kostelske pištole – Keglevićeve straže Kostel Krapinsko – zagorska županija izdvojila je 100 tisuća kuna. Sa Zajednicom tehničke kulture Krapinsko -zagorske županije koja broji 15 članica potpisan je ugovor u iznosu od 80 tisuća kuna, dok je županijskom Školskom sportskom savezu zaduženom za realizaciju sportskih školskih natjecanja učenika, kao i Zajednici amaterskih kulturno-umjetničkih udruga dodijeljeno 200 tisuća kuna. Najviša sredstva od 1,1 milijun kuna dobila je Sportska zajednica Krapinsko – zagorske županije koja je kao krovna sportska organizacija zadužena za promicanje sporta, okuplja brojne sportske udruge i saveze te razvija sport i omogućuje djelovanje sportskih udruga“, rekla je Petek.


Fotogalerija