Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. lipnja 2021.

Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je ovu veliku obljetnicu te ravnateljici škole Snježani Romić uručila zahvalnicu koju je OŠ Lijepa naša dodijelio župan Željko Kolar za predan rad u obrazovanju kao jamstvu napretka i uspjeha društva u cjelini. „ Danas slavimo 185 godina predanog rada, prije svega učiteljica i učitelja, svih đaka i roditelja te svih koji su doprinijeli da škola u Tuhlju 185 godina vrlo uspješno djeluje. Škola Tuhelj je danas jedna vrlo otvorena škola koja poštuje različitosti, njeguje znanje, radoznalost, potiče kreativnost. Ova škola, zahvaljujući ravnateljici i njenom timu njeguje dječju participaciju, dječja prava, Građanski odgoj i zaista je jedan svijetli primjer u tom području. Svim učiteljima, učenicima, roditeljima i mještanima želim sretan Dan škole“ – poručila je zamjenica župana Petek.

Snaga naše male zajednice su ljudi, a svi ti ljudi su svoje prvo obrazovanje i odgoj stekli u ovoj školi. Mnoge generacije su izašle iz ove škole, mnogi učitelji su ih podučavali na čemu im od srca zahvaljujem. Iz ove škole izašlo je mnogo generacija različitih zanimanja, a svima je zajedničko da su iz škole izašli kao dobri i čestiti ljudi, što je zasluga tuheljskih učitelja“ – istaknuo je ovom prilikom načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja

Ravnateljica Snježana Romić pozdravila je prisutne naglasivši važnost jubileja kojeg škola obilježava te zahvalila svim bivšim ravnateljima i učiteljima na predanom radu i doprinosu razvoju tuheljskog školstva. Plaketu za učenicu generacije primila je Martina Tušak, učenica 8. razreda. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici s glazbenim i recitatorskim točkama, a nastupila je i Lea Tušak, mlada zagorska pjevačka nada, bivša učenica tuheljske škole.

Kao središnji dio programa održana je promocija monografije „Tuheljske školske kronike“, koju je zajedno sa recenzenticom Vlastom Horvatić Gmaz predstavio autor Davor Žažar. Autor se ovom prilikom osvrnuo na same početke školstva u Tuhlju, kada su mnogi sredinom 19. stoljeća smatrali da je škola nepotrebna jer „tko će nam na polju raditi, ako budu svi gospoda?“. Izdavanje monografije omogućili su Ministarstvo odgoja i obrazovanja, Krapinsko-zagorska županija te Općina Tuhelj, a kako ona izgleda mogli su se uvjeriti svi nazočni koji su je dobili na dar.

 


Fotogalerija