Zagorje
Bajka na dlanu

19 novih osoba pozitivno na koronavirus

Datum objave: 20. svibnja 2022.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 19 novih osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih su 4 testirane PCR testom te 15 brzim antigenskim testom. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi  300. Broj novooboljelih u proteklih 7 dana na 100.000 stanovnika iznosi 133, dok je prije tjedan dana bio 163.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 6 osoba pozitivnih na SARS CoV-2.  Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba u našim bolnicama je u prošlom tjednu bio 6  pacijenta, a tjedan dana prije 5.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno je 12 pozitivnih djelatnika, od kojih 8 zdravstvenih. Prošli je tjedan bilo 6 pozitivnih djelatnika, od kojih 5 zdravstvenih. U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja  trenutno nema pozitivnih korisnika, dok je COVID pozitivan 1 djelatnik. Prošli tjedan nije bilo pozitivnih ni korisnika ni djelatnika.

Ukupno je evidentiran 1 COVID pozitivan djelatnik i 4 COVID pozitivna učenika u 3 škole s područja Krapinsko-zagorske županije. Prošli je petak evidentirano 18 COVID pozitivnih učenika u 11 škole, te 7 pozitivnih djelatnika u 7 škola.

Na području Krapinsko-zagorske županije trenutno se nalazi 149 raseljenih osoba iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju.