Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. siječnja 2017.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je donacija kombija vrijednog 190.000 kuna samo jedna u nizu aktivnosti koje Krapinsko-zagorska u dogovoru s ravnateljem Centra Antunom Zupancem poduzima tijekom cijele godine kako bi učenici imali svu potrebnu skrb i sva dostupna pomagala. „Ovo kombi vozilo značajno će olakšati prijevoz djece iz svih krajeva Krapinsko-zagorske županije, a treba istaknuti kako uz njega danas predajemo i donaciju našeg Odbora za sigurnost u prometu koji je osigurao osam auto sjedalica, didaktičku opremu te dva bicikla s odgovarajućim kacigama  za obuku mladih vozača“ poručio je župan Željko Kolar i istaknuo izvrsnu suradnju Centra za odgoj i obrazovanje sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. „Odvajanjem ove škole i uspostavom samostalnog centra nije se ništa promijenilo u pristupu djeci no sada smo u puno boljoj poziciji za privlačenja sredstava i financiranje Centra, “ rekao je župan Kolar

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek ovom je prilikom istaknula kako je Centar za odgoj i obrazovanje iz Krapinskih Toplica jedna od samo dvije ustanove na području naše županije u kojoj se odgajaju i obrazuju djeca s teškoćama u razvoju. „Na nama je da uvjete u tim ustanovama učinimo što boljima te da se djeci omogući što kvalitetniji odgoj i obrazovanje“ poručila je zamjenica župana i dodala kako je Krapinsko-zagorska županija u prošloj godini izdvojila znatna sredstva za opremanje prostora te osposobljavanje i usavršavanje edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka koji će pridonijeti tome da Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice postane središte iz kojeg će krenuti rana intervencija.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji i županu Željku Kolaru na ovoj donaciji, ali i na stalnim nastojanjima da se ovaj centar učini što kvalitetnijim mjestom za školovanje i boravak njegovih učenika. „Ove godine prvi put u povijesti imamo organizirani prijevoz za djecu s područja cijele Krapinsko-zagorske županije. Smatramo da je to veliki pomak u unapređenju života kvalitete naših učenika što je načelo kojim ćemo se i dalje voditi u organiziranju rada u našem Centru. Roditelji nemaju problema s organiziranjem prijevoza, učenici koji dolaze u školu više ne trebaju tako rano ustati te im je poslije nastave omogućeno uključenje u razne rehabilitacijske programe poput onih u sklopu produženog stručnog postupka,“ istaknuo je ravnatelj Centra Antun Zupanc.

Osnovnoškolski program Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice je u školskoj godini 2016./2017 upisao 61 učenik. U organizirani prijevoz trenutno je uključeno njih 17. Škola ima dozvolu Ministarstva znanosti i obrazovanja za provođenje redovitog, prilagođenog i posebnog programa te programa za stjecanje kompetencija u svakodnevnom životu. Centar također provodi nastavu za djecu koja su na medicinskoj rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Primopredaji vozila nazočio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić te ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić.


Fotogalerija