Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. studenoga 2014.

Prilikom pozdravnog govora župan Željko Kolar osvrnuo se na recesiju u Republici Hrvatskoj, koja traje već petu godinu. „Unatoč negativnim gospodarskim pokazateljima na nacionalnoj razini, na području Krapinsko-zagorske županije situacija je nešto drugačija, i to prije svega zahvaljujući zagorskim gospodarstvenicima i obrtnicima, koji ne samo da su uspjeli zadržati radna mjesta, nego su i otvarali nova zahvaljujući tome što su bili hrabri i unatoč recesiji kretali u nove investicijske cikluse.

Krapinsko-zagorska županija na razne načine pomaže poduzetnicima i obrtnicima, a jedan od njih su i poduzetničke kreditne linije. Želim istaknuti da smo najuspješniji u Hrvatskoj kad govorimo o količini odobrenih sredstava preko kreditnih linija te da smo ovih dana dobili prijedlog novog, 65 milijuna kuna vrijednog ugovora za kreditnu liniju „Kreditom do uspjeha“, gdje će kamata biti subvencionirana sa četiri posto; od strane Ministarstva poduzetništva i obrta sa 2 postotna poena te jedinica lokalne samouprave i Krapinsko-zagorske županije sa po jednim.

Veseli nas što je Krapinsko-zagorska županija ove godine izdala 14 građevinskih dozvola za dogradnju i izgradnju novih hala, kao i činjenica da je u Zagorju krajem listopada 2014. godine 1075 osoba manje na Zavodu za zapošljavanje nego u isto vrijeme lani. Sve navedeno dobar je predznak da bi sljedeća godina mogla biti još bolja“, rekao je župan Kolar.

 

Potpredsjednik za turizam, trgovinu i financije Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher istaknuo je da je ohrabrujuća činjenica da se na području Krapinsko-zagorske županije događa toliko pozitivnih stvari, u vrijeme kad u Hrvatskoj vlada ozbiljna ekonomska kriza. „Nadam se da će drugi krajevi Hrvatske smoći snage i uskoro krenuti stopama Krapinsko-zagorske županije“, napomenuo je Zaher.

 

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore ŽK Krapina Josip Grilec složio se sa tvrdnjom da u Zagorju razloga za optimizam ima, što potvrđuju zagorski gospodarstvenici, koji unatoč teškim uvjetima, ostvaruju dobre rezultate.  

 

 

U sklopu svečanosti, održana je i svečana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Krapina, na kojoj su dodijeljene plakete „Zlatna kuna“, najuspješnijim tvrtkama u 2013. godini, kao i priznanja tvrtkama koje ove godine obilježavaju obljetnice svoga rada.

 

U kategoriji velikih tvrtki, „Zlatna kuna“ dodijeljena je tvrtki Omco Croatia d.o.o. iz Huma na Sutli, koja se bavi proizvodnjom staklarskog alata, odnosno kalupa koji se koriste u proizvodnji staklene ambalaže. Priznanje je direktoru Darku Ranogajcu uručio župan Željko Kolar.

 

U kategoriji srednjih tvrtki „Zlatna kuna“ dodijeljena je poduzeću Aquafilcro d.o.o. iz Oroslavja, koje se bavi proizvodnjom sirovine za tekstilnu industriju. Priznanje je članu uprave Saši Muminoviću uručio predstojnik Ureda predsjednika HGK Ivan Barbarić.

 

U kategoriji malih tvrtki „Zlatna kuna“ dodijeljena je  M.I. Hršak d.o.o. iz Krapine, poduzeću koje se bavi izradom predmeta metalne galanterije. Nagradu je direktoru i vlasniku Josipu Hršaku uručio zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek.

 

Plaketa „Kristalna kuna“, posebno priznanje koje se dodjeljuje za trogodišnje uzastopno osvajanje plakete „Zlatna kuna“ u pojedinoj kategoriji, ove je godine dodijeljena tvrtki Dundo promet d.o.o. iz Radoboja. Nagradu je primio direktor Marjan Dunaj, a uručio mu ju je potpredsjednik za turizam, trgovinu i financije Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher.

 

 

Također, dodijeljena su i priznanja tvrtkama koje ove godine slave obljetnicu svoga rada. Priznanje za 40. obljetnicu dobila je  Veterinarska ambulanta  d.o.o. Klanjec  i Veterinarska stanica Donja Stubica d.o.o., a priznanje za 50 godina dobila je Veterinarska stanica Zabok. Dobitnicima je nagrade uručila predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

 

Priznanje za 60 godina rada dobila je tvrtka Kotka Krapina, jedna od najuspješnijih hrvatskih proizvođača muških odijela. Priznanje je preuzeo većinski vlasnik tvrtke Ivica Cerovečki, a uručio ga je potpredsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije Tomislav Končevski.

 

Također, za 60 godina rada nagradu je dobila i tvrtka Regeneracija iz Zaboka. Nagradu je direktoru Anđelku Švaljeku uručio potpredsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek.

 

Tvrtki Inkop iz Poznanovca, jednoj od najvećih hrvatskih proizvođača namjenske obuće dodijeljena je nagrada za 95 godina rada. Vid Šanjug, obnašatelj funkcije predsjednika HGK ŽK Krapina u mandatnom razdoblju 2010.-2014. godine uručio je nagradu direktoru tvrtke Vladi Rafaju. 

 

Priznanje za 125. obljetnicu rada primile su tvrtka Tondach Hrvatska d.d.i Zagorka d.o.o. iz Bedekovčine. Priznanje članici uprave tvrtke Tondach Hrvatska d.d. Marici Mesak i članu uprave tvrtke Zagorka d.o.o. Miri Jakušu uručio je Ivica Cerovečki, obnašatelj funkcije predsjednika HGK ŽK Krapina u mandatnom razdoblju 1994.-2010. godine.


Fotogalerija