Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. listopada 2017.

Župan Željko Kolar uputio je članovima udruge čestitke na 20. godišnjici sjajnog rada i sjajne suradnje u proteklih pet godina. „Udruga je u ovih 20 godina provela izuzetan niz aktivnosti i projekata. Okuplja ljude, širi jednu pozitivnu energiju te je stalno na usluzi ostalim udrugama s područja Krapinsko-zagorske županije i udrugama branitelja iz ostalih dijelova Hrvatske. Obavijestili su me i sa svojim planovima za naredno razdoblje te se veselim projektima koje ćemo zajednički realizirati“ – rekao je župan Kolar te istaknuo kako braniteljske udruge zapravo popunjavaju nastalu prazninu u sustavu brige o braniteljima te naglasio kako udruge branitelja, poput sportskih i kulturnih, treba financirati iz proračuna.  

Okupljene branitelje iz Bedekovčine i njihove goste iz drugih dijelova Krapinsko-zagorske županije i ostatka Hrvatske pozdravila je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki. „U ovu veliku obljetnicu utkano je niz vaših aktivnosti, brige za vaše obitelji i kolege branitelje, ali i društveni interes cijele Bedekovčine u čijem društvenom životu marljivo sudjelujete. Iako naš teritorij srećom nije bio zahvaćen ratom, zagorski su branitelji u Domovinskom ratu osvjetlali obraz cijele županije, kao što je i civilni dio marljivo radio te prihvatio brojne izbjeglice iz drugih krajeva Hrvatske“ – istaknula je predsjednica Skupštine te vodstvu udruge na čelu s predsjednikom Stjepanom Sovcem čestitala na dosadašnjem uspješnom radu i poželjela nastavak istog u budućem razdoblju.

Članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina čestitke na ovoj velikoj obljetnici uputio je i načelnik Bedekovčine Darko Ban koji je istaknuo izvrsnu suradnju Udruge i Općine, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, zamjenik načelnika Gornje Stubice Vladimir Škvorc, glavna sestra Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Božena Štokan te niz predsjednika braniteljskih udruga iz ostalih Krajeva Krapinsko-zagorske županije i ostatka Hrvatske. UDiVDR Bedekovčina ovom je prilikom podijelila brojne zahvalnice za doprinos u radu Udruge.


Fotogalerija