Zagorje
Bajka na dlanu

200.00 kuna za promociju zagorskih obrtnika i gospodarstvenika

Datum objave: 15. veljače 2016.

Krapinsko-zagorska županija se ovim ugovorima obvezala da će sa ukupno 200.000 kuna sufinancirati troškova promocije gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije na različitim događanjima u zemlji i inozemstvu. Po 100.000 kuna je namijenjeno zagorskoj obrtničkoj i zagorskoj gospodarskoj komori za sufinanciranje njihovih korisnika na sajmovima, manifestacijama, gospodarskim misijama, poslovnim susretima, studijski, posjetima, konferencijama, promidžbama proizvoda i uslugama te drugim sličnim događanjima.

Župan Željko Kolar je ovom prilikom istaknuo da je ovo samo mali dio suradnje Krapinsko-zagorske županije sa obrtničkom i gospodarskom komorom. „Naša Županija uvijek želi biti prijatelj poduzetnika, obrtnika i gospodarstvenika. Mi smo svjesni činjenice da su pozitivni gospodarski rezultati našeg područja, koji traju još od druge polovice 2013. godine, prije svega njihova zasluga. Kvaliteta rada, organizacija posla, ulaganje u nove tehnologije i ljude rezultira vrhunskim proizvodima koji nalaze tržište na europskoj i svjetskoj razini. Već smo isticali da je najbolji način za trošenje proračunskih sredstava neizbježno ulaganje u školstvo i naravno pomaganje onima koji su taj proračun i napunili što konačno pridonosi daljnjem napretku našeg gospodarstva i cijelog društva“ istaknuo je župan Željko Kolar koji je ovom prilikom podsjetio da je analiza Hrvatske obrtničke komore pokazala da je Krapinsko-zagorska županija na prvom mjestu u Hrvatskoj u odnosu prema obrtu i obrtnicima. Župan Kolar je na kraju svog obraćanja poručio će županijske potpore zagorskim poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvenicima sigurno još narasti kroz zajedničke projekte koji se protežu kroz čitavu godinu.

Predsjednici Hrvatske gospodarske komore Županijska komora Krapina i Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, Josip Grilec i Davor Pleško su na potpisivanju ugovora zahvalili Krapinsko-zagorskoj županiji i županu Željku Kolaru na ovoj financijskoj podršci i cjelogodišnjoj suradnji na različitim programima. Predsjednici komora ovom su prilikom istaknuli važnost promocije obrtnika i gospodarstvenika te njihovih nastupa na sajmovima gdje se mogu predstaviti tržištu, ali i upoznati sa najnovijim svjetskim trendovima na njihovom području djelovanja. Grilec i Pleško su također izrazili uvjerenost da će ovakva vrsta suradnje potrajati što će opet rezultirati boljim poslovanjem zagorskih obrtnika i gospodarstvenika te napretkom cijele Krapinsko-zagorske županije.

Potpisivanju ugovora su nazočili i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek te pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić. Potpisivanje je održano u prostorijama Krapinsko-zagorske županije u Krapini.

 


Fotogalerija