Zagorje
Bajka na dlanu

23. obljetnica smrti Željka Pavića

Datum objave: 25. srpnja 2014.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar prisustvovao je u petak, 25. srpnja 2014. godine u Đurmancu 23. obljetnici smrti Željka Pavića – Kalca, prvog poginulog Zagorca u Domovinskom ratu. Željko Pavić poginuo je 25. srpnja 1991. godine u istočnoj Slavoniji u mjestu Erdut, kao pripadnik Jedinice za posebne namjene MUP-a iz Rakitja.

Prilikom govora župan Željko Kolar je istaknuo: „Danas smo se okupili ovdje da se prisjetimo Željkove žrtve, ali i žrtve svih ostalih branitelja koji su život dali za slobodu naše domovine. Vrijeme brzo ide, 23 godine su prošle, međutim svima nama ostaje obveza da se prisjećamo i obilježavamo ovakvih trenutaka, jer nikad ne smijemo zaboraviti Domovinski rat i ulogu branitelja u Domovinskom ratu zaboravi. Ono na čemu svi zajedno moramo inzistirati je da se kroz obrazovni sustav više pažnje posveti Domovinskom ratu i istini o njemu. Nadam se da mlađe generacije, rođene nakon Domovinskog rata, nikad neće morati uzeti pušku u ruke kao što smo morali mi, i zato moraju znati na kakvim temeljima je stvorena naša država. Na samom kraju, poručio bih roditeljima Željka Pavića i njegovoj obitelji da na njega mogu biti ponosni“.

Obljetnica smrti Željka Pavića obilježena je pred spomenikom koji mu je podignut lani na šetalištu u Đurmancu, koje vodi od središta općine do tamošnje osnovne škole. Svečanost obilježavanja organizirala je Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi – Krapinsko-zagorske županije.

 


Fotogalerija