Zagorje
Bajka na dlanu

25 mladih iz Zagorja posjetilo European Youth Event

Datum objave: 12. listopada 2021.

Posjet European Youth Eventu realiziran je u okviru Erasmus+ projekta „Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam“ čiji nositelj je Krapinsko-zagorska županija i Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije, a provodi se u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor, Srednjom školom Konjščina, Srednjom školom Oroslavje i Srednjom školom Pregrada. Projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

European Youth Event okuplja u Europskom parlamentu u Strasbourgu tisuće mladih ljudi iz cijele Europske unije i šire, kako bi oblikovali i podijelili svoje ideje o budućnosti Europe. Ovogodišnji glavni događaj održan je 8. i 9. listopada 2021. godine u Strasbourgu pod sloganom Budućnost je naša. Mladi iz Zagorja su od petka ujutro do subote navečer u Europskom parlamentu i selu EYE bili uključeni u tribine, radionice, sportske aktivnosti te ostale događaje koji su se održavale u sklopu European Youth Eventa.

Ovo događanje je jedinstvena prilika za osobe od 16 do 30 godina iz čitave Europe da osobno komuniciraju, međusobno se nadahnjuju i razmjenjuju mišljenja sa stručnjacima, aktivistima, utjecajnicima i donositeljima odluka, u samom srcu europske demokracije. EYE2021 vrhunac je procesa konzultacija mladih u Europskom parlamentu za Konferenciju o budućnosti Europe.

#ZEuZ #MladiKZZ #EYE #Erasmus


Fotogalerija