Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. rujna 2022.

Među brojnim izaslanstvima koji su položili cvijeće i zapalili svijeće ispred biste Rudolfa Perešina u istoimenom spomen parku bila je i delegacija Krapinsko-zagorske županije u kojoj su bili župan Željko Kolar, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić i načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Josip Bukvić.
“U Domovinskom ratu zadužili su nas mnogi, ali Rudi je bi među nekolicinom onih koji su ispisali jedan poseban trag. Za očuvanje sjećanje na njega, njegovo djelo i djelo svih hrvatskih brenitelja ključno je obrazovanje mladih kroz školski sustav. Samo tako ćemo osigurati sjećanje na Rudija i sve ono za što se on borio” – istaknuo je ovom prilikom župan Kolar.

Susrete za Rudija otvorio je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Michael Križanec, a okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Zdravko Jakop, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Vesna Helfeih i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

Svečano otvorenje Susreta za Rudija započelo je hrvatskom himnom u izvedbi Župnog mješovitog zbora „Vokalisti sv. Jurja“ i Ivice Kontenta te Puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica. Po završetku svečanosti otvorenja održva se aeromiting koji okupilja mnogobrojne posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske. U programu sudjeluju sportski zrakoplovi i padobranci, vojne  letjelice HRZ-a, helikopteri MUP-a, pilatus, avioni  mađarski i slovenskih zračnih snaga, Krila Oluje i MIG -21 te zrakoplovi Sjedinjenih Američkih država.


Fotogalerija