Zagorje
Bajka na dlanu

29 novih osoba pozitivno na koronavirus

Datum objave: 13. svibnja 2022.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 29 novih osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih 8 testiranih PCR testom te 21 brzim antigenskim testom. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi  410. Broj novooboljelih u proteklih 7 dana na 100.000 stanovnika  iznosi 163, dok je prije tjedan dana bio 210.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 5 osoba pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima 1 na respiratoru.  Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba u našim bolnicama je u prošlom tjednu bio 5  pacijenta, a tjedan dana prije 6.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno je 6 pozitivnih djelatnika, od kojih 5 zdravstvenih. Prošli je tjedan bilo 9 pozitivnih djelatnika, od kojih 7 zdravstvenih. U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja  trenutno nema pozitivnih korisnika ni djelatnika. Prije tjedan dana bio je 1 pozitivan djelatnik.

Ukupno je evidentirano 18 COVID pozitivnih učenika u 11 škola  te 7 pozitivnih djelatnika u 7 škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Prošli je petak evidentirano 10 COVID pozitivnih učenika u 2 škole, te 1 pozitivan djelatnik.

Na području Krapinsko-zagorske županije trenutno se nalazi 141 raseljena osoba iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju.