Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. kolovoza 2018.

Radovi osim rekonstrukcije ovojnice, obuhvaćaju i zidarske radove, izolaterske radove, keramičarske, bravarske, limarske i soboslikarsko – ličilačke radove. Projekt je inače, ukupne vrijednosti 1.340.000 kuna, a prijavljen je na “Program održivog razvoja lokalne zajednice” Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te su ostvarena bespovratna sredstva u iznosu od 250 tisuća kuna. Osigurana su i sredstva Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 154 tisuće kuna, tako da je zaokružena financijska konstrukcija prve faze radova u vrijednosti od 404 tisuće kuna. Proveden je postupak jednostavne nabave, a kao najpovoljnija, odabrana je ponuda tvrtke “Ljubek – San d.o.o.” iz Mača. Ukupna vrijednost radova je 390.590 kuna. Vrijednost radova druge faze je 936 tisuća kuna te će se ona prijaviti na isti program Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU početkom sljedeće godine, rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar.

 

„Ako sljedeće godine ne prođemo na natječaju Ministarstva, osigurat ćemo vlastita sredstva i završiti radove. Tako ćemo dobiti energetsku uštedu i dalje nastaviti s planovima koje imamo za ovu školu. Rok za završetak radova od četiri mjeseca je realan i drago mi je da je ponovno odabran domaći izvođač. Želio bih također naglasiti da ovdje imamo ravnatelja koji je izuzetno agilan, vodi izuzetnu brigu o napretku škole, ne samo o njezinoj obnovi, nego i o novim programima, novim načinima provođenja nastave, i to nam je bio dodatni motiv da ulažemo u školu, a sigurno 167 djece koja pohađaju školu i nastavnici to zaslužuju. Zahvaljujem načelnici općine, koja ima razumijevanja za školu, Općini koja sufinancira rad škole, iako to nije njihova obaveza i veselim se suradnji i na drugim projektima“, rekao je župan Željko Kolar prilikom potpisivanja ugovora sa izvođačem radova, Željkom Ljubekom (tvrtka Ljubek San)

O dobroj suradnji sa Županijom govorila je načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec. „Suradnja Općine Mače i Krapinsko – zagorske županije je odlična. Županija prepoznaje naše ideje i podupire ih. U ovoj je školi tijekom prošle godine učinjeno mnogo i drago mi je da se to kontinuirano i dalje tako radi. Moram istaknuti da je mnogo učinjeno upravo zahvaljujući sposobnosti ravnatelja“, rekla je načelnica Mikulec. Ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić iznimno je zadovoljan projektom: „Ovaj projekt na tragu je onoga što smo radili prethodnih godina, kada smo, uz pomoć našeg osnivača, Krapinsko – zagorske županije, uređivali unutarnji prostor, školsku blagovaonicu, kuhinju, školsku dvoranu, zatim je bilo tu uređenje vanjske stolarije i rasvjete, te smo sada došli do faze kada možemo krenuti na uređenje vanjskog prostora. Drago nam je da je Županija prepoznala potrebu uređenja ovojnice na našoj zgradi, koja je izgrađena 1971. godine. Tim projektom dobit ćemo i na kvaliteti unutrašnjih prostora, ali ćemo, naravno, nastaviti ulagati i vlastita sredstva u unaprjeđenje nastave, digitalizaciju i informatizaciju“, zaključio je ravnatelj Grudenić. Događanju je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek.

 

LINK NA VIDEO: https://instagram.com/p/BmxniTBl6lD/


Fotogalerija