Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. svibnja 2020.

Ukupna vrijednost vozila je 1,22 milijuna kuna kuna; 2 vozila su financirana iz decentraliziranih sredstava u vrijednosti od 600.000, 00 kuna i bit će raspoređena u Ispostavu Krapina i Ispostavu Zlatar. Druga 2 vozila financirana su iz vlastitih sredstava u vrijednosti od 625.000, 00 kuna i bit će raspoređena u Ispostavu Zabok i Ispostavu Pregrada. Ključeve vozila predao je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. Primopredaji su prisustvovali i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek zajedno sa svojom zamjenicom Valentinom Đurek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek i zamjenica gradonačelnika Pregrade Gordana Križanec Ružić.

 

Župan Željko Kolar je uputio zahvalu svim medicinskim radnicima koji obavljaju iznimno zahtjevan posao tijekom cijele godine, a pogotovo u ovo vrijeme borbe protiv koronavirusa. „U tom razdoblju oni su bili svakodnevno izloženi nečemu što nam je nepoznato, nečemu gdje smo se svi iz dana u dan učili što nas čeka i gdje smo u jednom trenutku bili županija s najviše oboljelih osoba po broju stanovnika. Sutra ćemo vjerojatno postati korona free županija. Situacija je mogla biti puno gora i teža, s obzirom na broj domova za starije i nemoćne u našoj županiji. Tu imamo 1500 korisnika i preko 600 djelatnika, međutim medicinska služba je odradila jedan lavovski posao. Ako se malo prebacimo preko granice, vidimo da imamo neke susjedne zemlje koji na dnevnoj razini imaju više umrlih nego što smo mi imali ukupno zaraženih. Te zemlje su nam izuzetno bitne zbog gospodarske situacije, ne samo zbog turizma nego i zbog kompletnog gospodarskog stanja u županiji, s obzirom da smo mi izuzetno izvozno orijentirana županija i da nam ovako dobra epidemiološka situacija ne garantira i punu gospodarsku aktivnost jer smo zapravo ovisni o drugima“, rekao je župan te dodao da da je KZŽ jedna od županija koja je sigurno pri vrhu po ulaganju u medicinsku opremu na području čitave Hrvatske. „Moram iskazati posebno zadovoljstvo što ova naša 4 nova vozila idu u četiri grada, moramo prije svega ulagati u ljude i u njihove uvjete rada jer je njihova stručnost, požrtvovnost i predanost radu još uvijek iznad onoga što mi ulažemo u opremu. Izuzetno mi je drago što smo im ovom simboličkom primopredajom ključeva na neki način poboljšali uvjete rada i to je ono na čemu ćemo inzistirati i dalje“, istaknuo je župan Kolar.

 

Ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije Nada Dogan rekla je: „Ovo nova sanitetska vozila zamijenit će stara vozila koja nisu opremljena kao vozila hitne medicinske pomoći.  Imaju svu potrebnu opremu kako bi se mogao obavljati sanitetski prijevoz pacijenata iz bolnice ili do bolnice. U sklopu Doma zdravlja KZŽ imamo ovakvih četrdesetak vozila, trenutno broj naših vozila zadovoljava naše potrebe, ali i dalje težimo na obnavljanju voznog parka radi sigurnosti naših pacijenata, vozača i medicinskog osoblja. U svakoj našoj ispostavi imamo najmanje šest vozila i jedno vozilo godišnje prođe otprilike 150 tisuća kilometara“, rekla je ravnateljica Dogan.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/CApYhIqnCqc/?utm_source=ig_web_copy_link