Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. studenoga 2022.

Predsjednica KUD-a “Antun Mihanović” Melita Ulama istaknula je da trenutno u društvu imaju folklornu skupinu, skupinu dvorskih plesova te male folkloraše: “U ovih 40 godina kroz naše je društvo prošlo oko 250 članova, a danas imamo oko 70 odraslih i 35 mlađih okupljenih u dječjem folkloru. Trudimo se koliko je moguće nastaviti ovu sjajnu tradiciju jer kroz povijest iza sebe imamo brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu te smo vrlo ponosni na to što smo prepoznatljivi i na nacionalnoj i na međunarodnoj razini. Iza nas je i relativno težak period pandemije koja nam je onemogućila rad, no znanjem i velikim entuzijazmom naši voditelja i članova uspjeli smo održati kvalitetu i raznolikost te smo još uvijek tu za našu publiku”, istaknula je Ulama.

 

Gradonačelnik Zlatko Brlek naglasio je da je KUD u ovih 40 godina nositelj svih kulturnih događanja u gradu Klanjcu i široj okolici: “Posebno mi je drago što sam s njima gostovao širom Hrvatske i Europe i svugdje gdje smo bili, zaista su na najreprezentativniji način prenosili ime Grada Klanjca. Baš nikada nije bilo nijednog događaja gdje oni nisu bili na ponos meni i čitavom gradu. Nadam se da će vas biti još više te da ćemo se ponovno ovdje susreti na obilježavanju 50. godišnjice”, rekao je gradonačelnik Brlek.

 

Župan Željko Kolar naglasio je kako ne treba posebno govoriti o značaju KUD-a Klanjec za očuvanje kulturne baštine Krapinsko – zagorske županije i čitave Hrvatske, te im čestitao ovaj prekrasan jubilej: “Nijedan kulturni, društveni događaj u posljednjih 40-ak godina ovdje u Klanjcu, ali i šire nije se dogodio bez vas. Vi ste nam uvijek dali smiješak na lice, sjaj u oku i to je nešto što se voli, što se pamti i što bi vama trebala biti još veća nagrada od pljeska kojeg dobijete od publike“, rekao je župan Kolar, koji je KUD-u Klanjec uručio Zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije povodom 40. godišnjice postojanja.


Fotogalerija