Zagorje
Bajka na dlanu

40. Tamburaška noć Mače: “Očekuje vas pozitivna i vesela atmosfera uz odličan zabavni program”

Datum objave: 6. srpnja 2023.

Ovogodišnja 40. Tamburaška noć Mače održava se od 7. do 9. srpnja, a bogat program predstavljen je u četvrtak, 6. srpnja 2023. na konferenciji za medije u Maču, kojoj je prisustvovao i župan Kolar.

“Program je iz godine u godinu sve bogatiji te vjerujem da će odaziv publike biti velik kao i proteklih godina. Čestitke organizatorima na entuzijamu, očekuje nas pozitivna i vedra atmosfera. Ako se želite dobro zabaviti za vikend, svakako izaberite Mače”, rekao je župan Kolar.

U ime organizatora, KUD-a Ljudevit Gaj Mače obratila se predsjednica KUD-a Monika Sedak koja je rekla kako ovogodišnji program počinje koncertom Mačanskih mažoretkinja Alina te izložbom Udruge likovnih umjetnika Zlatarska paleta u Domu kulture u Maču. Potom slijedi defile mažoretkinja i limene glazbe do šatora pored igrališta gdje će se održati svečano otvorenje same manifestacije, dok se u zabavnom dijelu očekuje nastup Zvukova Zagorja i OSDS. “U subotu nas očekuje drugo izdanje glazbenog kulinarskog pripetavanja Domaća kuhača koje priprema ženska vokalna grupa Kajda, a u 18 sati slijedi izložba starodobnih motorkotača i Tomos mopeda u organizaciji Oldtimer kluba Zabok i Tomos zagorje. U 20 sati kreće kulturni program pod šatorom kojeg priprema naš KUD, a sudjelovat će i druga kulturno-umjetnička društva – iz Svetog križa Začretja, Ivan Goran Kovačić iz Zagreba te iz Svete Jane, a u zabavnom programu sviraju Putnici. Zadnjeg dana manifestacije, u nedjelju se ujutro odvijaju sportska događanja u organizaciji šahovskog kluba Gaj Mače te Društva naša djeca Mače. Slijedi tradicionalno proštenje u crkvi Svete Margarete, a kruna manifestacije očekuje nas u večernjim satima. Radi se o Zlatnoj tamburici natjecateljskoj smotri tamburaških sastava koja će ove godine okupiti osam tamburaških sastava. Potom od 20 sati zabavljat će nas Tamburaši za 5 a u 22 sata očekuje nas izvlačenje tradicionalne tombole”, predstavila je program predsjednica KUD-a Monika Sedak.

Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec zahvalila je KUD-u te svim udrugama koje sudjeluju na organizaciji ove manifestacije, ali i sponzorima koji su uvijek podrška.

 


Fotogalerija