Zagorje
Bajka na dlanu

400.000 kuna za rad Matice umirovljenika KZŽ

Datum objave: 15. travnja 2022.

Među odlukama članica i članova Skupštine izdvajamo usvajanje izvješća o radu i financijskog izvješća u 2021. godini te izvješće o provedbi Senior Aktiv Programa iz Europskog socijalnog fonda. Skupštini je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako Županija već niz godina financijski podržava djelovanje Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije te predsjedniku Matice Vladimiru Crnecu uručila ugovor o županijskom sufinanciranju njezinog rada u iznosu od 400.000 kuna.

Uspješno smo prošli kroz 2021. godinu, prvenstveno zahvaljujući Krapinsko-zagorskoj županiji koja nas uvijek prati i u najvećoj mjeri financira naš rad. Aktivnosti su nam zbog epidemije ipak bile u nešto manjem opsegu, no s poboljšanjem epidemioloških prilika nadamo se njihovom ponovnom povećanju“ –  rekao je predsjednik Matice Vladimir Crnec

Okupljene je pozdravila i predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna, a događanju je nazočio i potpredsjednik Županijske skupštine Josip Kovačić.

Matica umirovljenika Krapinsko-zagorske županije u okviru svojih aktivnosti brine o poduzimanju mjera za poboljšanje položaja umirovljenika, brine za zaštitu prava umirovljenika iz mirovinskog i zdravstvenog sustava, osigurava sredstava za djelovanje Matice, organizira aktivnosti usmjerene na aktivno provođenje slobodnog vremena članova i članica – poput kulturnih i sportskih manifestacija, izleta i prigodnih druženja.


Fotogalerija