Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. travnja 2016.

Poštovani vinari,
u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, HGK-Županijske komore Krapina, Obrtničke komore KZŽ, Udruge Vino zagorje, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i Savjetodavne službe održati će se 27. i 28. svibnja 2016. godine „49. Sajam i izložba zagorskih vina“, Bedekovčina 2016. godine.
Želja nam je da ovogodišnji Sajam učinimo mjestom okupljanja vinogradara i vinara Krapinsko-zagorske županije, koji će javnosti prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u našim vinogorjima, a sve u cilju poticanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu, te uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu Hrvatske.
Stoga, pozivam vinare Krapinsko-zagorske županije koji su odlikovani na natjecanjima u vinarskim udrugama da svoje uzorke vina dostave 7. svibnja 2016. godine (subota) u prostorije restorana na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini u vremenu od 8,00 do 20,00 sati.
Za sudjelovanje na ocjenjivanju vina potrebno je dostaviti za svaki prijavljeni uzorak vina 6 boca u ambalaži od 1 ili 0,75 litara, a kod predikatnih i desertnih vina za svaki prijavljeni uzorak vina 3 boce u originalnoj ambalaži od 0,250 do 0,75 litara. Svaki uzorak treba imati etiketu iz koje je vidljivo: naziv vina ili sorta, puni naziv i adresa proizvođača, vol.% alkohola, godina berbe. Također je potrebno ispuniti prijavne listove koji se nalaze u prilogu dopisa te je poželjno priložiti nalaz kemijske analize vina koja uključuje slijedeće parametre: alkohol, ukupne kiseline i reducirani šećer.
Kotizacija za svaki uzorak vina iznosi 100,00 kuna, a plaćanje se vrši u gotovini pri samoj dostavi uzoraka.
U nadi da ćete se odazvati ovom pozivu srdačno Vas pozdravljam!
S osobitim poštovanjem, 

Predsjednik organizacijskog odbora
ŽUPAN
Željko Kolar