Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. ožujka 2016.

Delegacija  zagorske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na čelu sa predsjednikom Stjepanom Pavlišom je u ponedjeljak u prostorijama specijalne bolnice Sveta Katarina preuzela 100 poklon bonova po 500 kuna koje je udruzi donirala Privredna Banka Zagreb. Krajnji korisnici vaučera biti će članovi ove udrruge kojima je potrebna odgovarajuća medicinska usluga bolnice sv. Katarine. Zamjenica župana Jasna Petek je prigodom predaje donacije poručila „Ovo je još jedan bitan korak na povećanju kvalitete života branitelja i njihovih obitelji. Zahvaljujem Privrednoj Banci Zagreb na donaciji te  specijalnoj bolnici Sv. Katarina na njihovoj pomoći u realizaciji projekta, ali i na svemu onome što u sklopu vrhunske zdravstvene skrbi čini na području Krapinsko-zagorske županije“ rekla je zamjenica župana Jasna Petek i podsjetila „Županija izvrsnog partnera pronalazi u braniteljskim udrugama čiji rad pomažemo u  skladu sa svojim mogućnostima – financiramo kvalitetne programe, organiziramo obilježavanje važnih datuma iz Domovinskog rata, a naravno uvijek rado pomognemo u nekim teškim životnim situacijama.“  

Predsjednik Upravnog vijeća sv. Katarine Dragan Primorac još je jednom ponovio da hrvatski branitelji zaslužuju najbolju moguću skrb te istaknuo da je Europska komisija Sv. Katarinu, kao predvodnicu  višemilijunskog europskog projekta u kojima sudjeluju vrhunske bolnice iz nekoliko europskih država, uvrstila u najboljih 9% europskih bolnica.

Inicijator donacije i predsjednik zabočkog ogranka UDVDR p. KZŽ Josip Horvatin zahvalio je Privrednoj Banci Zagreb na pozitivnom odgovoru na zamolbu za donacijom koja će pomoći u što ranijem otkrivanju mogućih bolesti i odgovarajućem liječenju.  Horvatin je zahvalio i Draganu Primorcu te cijeloj bolnici sv. Katarina  na svemu onome što su do sada napravili za hrvatske branitelje  te pohvalio suradnju sa Krapinsko-zagorskom županijom koja revno skrbi o braniteljima te braniteljskim udrugama daje veliku podršku. „Ova donacija je za hrvatske branitelje moralno, materijalno i emocionalno nemjerljiva“ zaključio je Horvatin.

Specijalna bolnica Sveta Katarina” i  UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije  imaju zajedničku višegodišnju suradnju u ostvarivanju dijagnostičkih pregleda, kao i u liječenju te rehabilitaciji putem uputnica HZZO-a. Magnetska rezonancija u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina jedini je uređaj te vrste u Krapinsko-zagorskoj županiji i jedino mjesto gdje branitelji mogu napraviti takav pregled.

UDVDR p. KZŽ uručila je u znak zahvalnosti na vrijednoj donaciji simbolične darove i uramljene zahvalnice za nesebičnu pomoć u zdravstvenoj skrbi branitelja i članova njihove obitelji Privrednoj banci Zagreb d.o.o., predsjedniku Uprave PBZ-a Boži Prki, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina i predsjedniku Uprave bolnice Sv. Katarina Draganu Primorcu. 


Fotogalerija