Zagorje
Bajka na dlanu

53 ekipe na županijskom natjecanju vatrogasne mladeži i podmlatka

Datum objave: 26. rujna 2022.

Županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i pomlatka, koje je ujedno bilo i kvalifikacijsko natjecanje za državno natjecanje, okupilo je 53 vatrogasna odjeljenja u četiri kategorije. Natjecanje u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije pratio je i župan Željko Kolar, koji je na samom početku čestitao organizatorima te zahvalio svim vatrogasnim društvima na području naše županije. „Bitno je da se radi s vatrogasnom mladeži te da upravo oni sudjeluju na natjecanjima kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. Nadam se da će barem dio ovih mladih ljudi koji su danas ovdje, danas-sutra biti i u operativnom vatrogastvu u svojim vatrogasnim društvima“ – poručio je župan Kolar.

„Svaka vatrogasna zajednica i društvo najsretnija je kad se u nju uključuju najmlađi jer tako smo sigurni kako će se humanost i plemenitost vatrogasnog poziva i dalje održati, a ovi najmlađi su zalog da će u budućnosti to tako i ostati“ – rekao je na svečanosti otvorenja predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber.

Hvala što ste odabrali biti vatrogasac! Odabrali ste plemenitu stvar. Kroz svoj rad i život u vatrogastvu napravit ćete puno korisnoga za zajednicu. Čestitke i vašim roditeljima koji su vas dobro uputili, ali i starijim vatrogascima koji su vas znali privući da se bavite ovim iznimno važnim pozivom“ – kazao je na otvorenju načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Rezultati natjecanja:

Podmladak djeca muška

1. DVD Veliko Trgovišće

2. DVD Tugonica-Podgrađe

3. DVD Pavlovec 1-ekipa

Podmladak djeca ženska 

1. DVD Bedekovčina

2. DVD Klanjec

3. DVD Zlatar

Mladež muška 

1. DVD Bedekovčina

2. DVD Tugonica- Podgrađe

3. DVD Krapinske Toplice

Mladež ženska

1. DVD Tugonica- Podgrađe

2. DVD Bedekovčina 1 ekipa

3. DVD Špičkovina

Ukupno je na natjecanju sudjelovala u kategoriji POMLADAK-a  Ženska djeca – 8 ekipa i muška djeca – 24 ekipe.  U kategoriji MLADEŽI Ženska mladež – 9 ekipa i Muška mladež – 12 ekipa

Još jednom čestitke najboljima, svim natjecateljskim ekipama, njihovim mentorima, sucima, Vatrogasnoj Zajednici Krapinsko-zagorske županije, svim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima ali posebna zahvala roditeljima koji podupiru svoju djecu u ovom plemenitom pozivu.

Na proglašenju najboljih ekipa bila je zamjenica župana Jasna Petek, koja je svim vatrogaskinjama i vatrogascima čestitala na ostvarenim rezultatima, a posebno voditeljima kojima pripadaju najveće zasluge. „Znamo kolika je važnost i plemenitost poziva vatrogasca te Vam čestitam što ste odabrali baviti se ovim časnim i zahtjevnim zanimanjem“ – poručila je zamjenica Petek.  U ime Hrvatske vatrogasne zajednice okupljenima je prigodne riječi uputio Zdravko Filipaj koji je ujedno bio i kontrolor natjecanja zahvalivši prije svega sudcima koji su besprijekorno obavili svoja zaduženja. Hvala Vatrogasnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije na organizaciji ovog natjecanja, zatim mentorima, djeci i mladeži koji su pokazali iznimnu spretnost i uvježbanost u postavljenim zadacima.

 

Foto i tekst: Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije/Daro Fiket


Fotogalerija