Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. travnja 2014.

Sudionici natjecanja su učenici srednjih škola Republike Hrvatske koje obrazuju učenike za zanimanja u Obrazovnom sektoru Grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje. U konkurenciji bile su škole: Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Elektrostrojarska škola Varaždin, Grafička škola u Zagrebu, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Graditeljska škola Čakovec i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Državnom natjecanju prisustvovala je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.Zamjenica je u svom govoru istakla da su državna natjecanja vrlo važna zato što promiču struku, potiču kreativnost kod učenika te služe za afirmaciju darovitih učenika. Dodala je da su to mjesta na kojima se mogu razmjeniti iskustva, steči nove spoznaje, ali jednako tako uspostaviti partnerski odnosi s suradničkim institucijama. Posebno je pohvalila Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok jer nas svake godine pa tako i ove, razveseljavaju svojim uspjesima na državnim natjecanjima. Ove god su postigli zapažene rezultate na natjecanju iz području glazbe i plesa i natjecanju „Dani odjeće u Varaždinu“. Zamjenica je naglasila da je škola zaslužila biti domaćin upravo iz razloga što potiče kreativnost i inovativnost kod učenika.

Glavne zadaće ovog natjecanja su promicanje zanimanja grafičke struke, unapređivanje i usavršavanje znanja i vještina, poticanje i iskazivanje kreativnosti učenika, afirmacija darovitih učenika te razmjena iskustava i stjecanje novih spoznaja.

Prvo mjesto u kategoriji „Grafička tehnologija“ osvojio je Marijan Martinović iz Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. U kategoriji „Multimedija“ prvo mjesto osvojile su Feldi Marija i Ilijašev Mateja, učenice Grafičke škole Zagreb.

 


Fotogalerija