Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. listopada 2020.

U utorak, 20. listopada 2020. godine održano je 62. državno natjecanje mladih tehničara. Natjecanje je održano u virtualnom okruženju, a pristupilo 127 učenika viših razreda osnovne škole, koji su u jednom od 12 područja natjecanja putem Zoom aplikacije prezentirali svoju tehničku tvorevinu na temu Igračka.

 

Iz Osnovne škole Đurmanec natjecanju su pristupile: Ana Katalenić, 6. razred u kategoriji Graditeljstvo s radom: Trkaća staza (u kategoriji Graditeljstva sudjelovao je 21 natjecatelj) i Lucija Belošević, 7. razred u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina s radom: Igračka za predškolarce (u toj kategoriji ukupno je bilo 23 natjecatelja).

 

Nakon provedenog natjecanja Ana Katalenić osvojila je 3. mjesto, a Lucija Belošević 1. mjesto. Učenice su svaka svoju igračku i tehničku dokumentaciju izradile kod kuće uz pratnju i savjete učiteljice tehničke kulture Đurđe Zubić. Objedinjenu tehničku dokumentaciju učiteljica je poslala prema naputku Državnom povjerenstvu natjecanja mladih tehničara.

 

Čestitamo Ani i Luciji te kao i njihovoj mentorici na izvrsnom rezultatu!