Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. prosinca 2021.

Poljoprivredna zadruga Krapina osnovana je kao Sveopća seljačka gospodarska zadruga zagorskih privrednika, koja je osnovana 7. prosinca 1941. godine. Danas je ustrojena kao samostalni gospodarski subjekt sa 9 zaposlenika.  „U životu možete svašta kupiti, ali ne i tradiciju. Više od 900 ljudi je u proteklih 80 godina radilo u Poljoprivrednoj zadruzi Krapina, koja je u jednom trenutku imala i više od 1.700 članova. Raspon njezinih djelatnosti je bio izuzetno širok te je kroz svoju povijest bila nezaobilazan gospodarski subjekt na području Krapinsko-zagorske županije. Dakako da nije bilo lako izdržati ovih 80 godina. Mijenjali su se sustavi i države, a Zadruga je opstala. Poljoprivredna zadruga Krapina danas ima dobru perspektivu. Stabilno posluje, ima dobre poslovne partnere sa razvijenom mrežom trgovina te stalne i vjerne kupce. S obzirom na viziju koju ima upravitelj Kranjčec, vjerujem da će ona samo rasti na zadovoljstvo svih svojih djelatnika i kupaca“– poručio je župan Željko Kolar, koji je ovom prilikom PZ Krapina dodijelio zahvalnicu za dugogodišnji doprinos razvoju i unapređenju poljoprivrede.

„Počelo se s udruživanjem malih poljoprivrednika i otkupom njihovih proizvoda, a najbolje trenutke zadruga je proživljavala 70 – ih i 80 – ih godina prošlog stoljeća. Međutim, zadruga uredno posluje, izvršava sve svoje obaveze prema državi, banci, zaposlenicima i bavi se prvenstveno proizvodnjom jabuka, soka i octa od jabuka. Imamo dobru suradnju s lokalnim trgovačkim lancima, prisutni smo na tržištu Krapinsko – zagorske županije, Grada Zagreba i Sisačko – moslavačke županije“ – rekao je na kraju svečanosti upravitelj Zadruge Vlado Kranjčec.

Predsjednik Skupštine Zadruge Josip Lončar ovom je prigodom dodijelio priznanja Poljoprivredne zadruge Krapina za izniman doprinos u razvoju i unapređenju njezinog rada Krapinsko-zagorskoj županiji, Trgocentru d.o.o. i Nadi Topolovec – djelatnici koja u PZ Krapina radi već 43 godine. Zahvalnica je dodijeljena tvrtki MIP d.o.o. iz Siska.

Na obilježavanju su, uz predstavnike dobitnika priznanja i djelatnike Poljoprivredne zadruge Krapina, sudjelovali i pročelnica županijskog upravnog odjela nadležnog za poljoprivredu Sanja Mihovilić te nekadašnji upravitelj Zadruge Željko Košutić.


Fotogalerija