Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. listopada 2019.

Na svečanosti je bila i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je je tom prilikom istaknula: „Posebno me veseli kad uđem u neku školu i osjetim jedan dobar, pozitivan duh. Ovdje se dobro osjećamo, a sigurno se dobro i lijepo uči. Znate i sami da na području Gornje Stubice imamo veliku investiciju u matičnoj školi, ali isto tako moramo brinuti da osiguramo što bolje uvjete i u područnim školama. Ovdje se to polako i lijepo čini, no znamo da imamo i još posla pred nama“ – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti te zahvalila svima koji su na bilo koji način obilježili 90 godina škole u Dobrim Zdencima.

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić te ravnateljica Osnovne škole Matija Gubec Gornja Stubica Sanja Knezić, koja je na svečanosti primila zahvalnicu, koju je župan Željko Kolar dodijelio Područnoj školi Dobri Zdenci povodom 90. obljetnice postojanja te predanog rada u obrazovanju, kao jamstva uspjeha i napretka društva u cjelini. Na svečanosti su također dodijeljene prigodne zahvalnice za pomoć i podršku u radu školi u Dobrim Zdencima.

Područnu školu Dobri Zdenci u školskoj godini 2019./2020. pohađa 11 učenika.  Škola je prošle godine ušla u eksperimentalni program Škola za život te je uvedena informatika kao izborni predmet. Učenici također uče njemački ili engleski jezik kao obavezan, a učenici 4. razreda imaju mogućnost pohađati i drugi strani jezik kao izborni predmet. U školi je svakodnevno osiguran topli obrok.

Od početka rada u školi u Dobrim Zdencima radilo je 84 učitelja. Škola danas raspolaže sa svije velike učionice, kuhinjom, sanitarnim čvorom i pomoćnim prostorijama. Uz školu se nalazi i asfaltirano igralište.


Fotogalerija