Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. rujna 2022.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 92 nove osoba pozitivne na koronavirus, od kojih je 12 testirano PCR testom te 80 brzim antigenskim testom. Oporavile su se osobe. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi 1.069. Broj novooboljelih u proteklih 7 dana na 100.000 stanovnika iznosi 470, dok je prije tjedan dana bio 486. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 11 pozitivnih osoba na SARS CoV-2, među kojima  1 na respiratoru. U proteklih 7 dana preminule su 2 osobe pozitivne na koronavirus te ovim putem izražavamo sućut obiteljima.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno ima 14 pozitivnih djelatnika, od kojih je zdravstvenih. Prošli je tjedan bilo 19 pozitivnih djelatnika, od kojih zdravstvenih. U ustanovama pružatelja socijalne usluge smještaja COVID pozitivno je 27 korisnika i djelatnika, dok je prošli tjedan bilo 25 pozitivnih korisnika i pozitivna djelatnika.

Na području Krapinsko-zagorske županije trenutno se nalazi 166 raseljenih osoba iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju