Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. studenoga 2022.

Na otvorenju su brojne okupljene pozdravili župan Željko Kolar i organizator Adventa u Stubakima Roman Rogović. Program otvorenja vodio je Mario Petreković, a na programu prvog dana Adventa bili su nastupi Ane Rucner i Novih Fosila.

„Mislim da bi se mnogo veći gradovi i sredine itekako ponosili da imaju ovako organiziran advent. Siguran sam da će Stubaki kroz prosinac biti prepuni posjetitelja i gostiju, a na meni kao županu je da pozovem ljude da dođu u Stubake jer ne mogu pogriješiti s takvim izborom. Gotovo sve naše jedinice lokalne samouprave imaju, što manje, što veće proslave advenata i dale su si truda sa svojim turističkim zajednicama zajednički organizirati nešto za svoje sugrađane, a ovo u Stubakima je specifikum jer je ovdje riječ o privatnom organizatoru koji želi svojem mjestu u kojem živi, dati jedan duh Božića i samog dočeka Nove godine“ – naglasio je župan Kolar.

„Na organizaciju Adventa u Stubakima odlučili smo se kako bismo imali neko veselje i kako bismo nakon teške godine ljudima vratili malo osmijeha na lice. Ove godine uložili smo truda da imamo autentične kućice koje smo cijelu godinu pripremali i pobojali prema dizajnu zaštićenom UNESCO-ovom zaštitom. Potrudili smo se dovesti i posebnu pozornicu, te smo si za program u suradnji s prvim organizatorom Adventa u Stubakima Nikolom Kristićom dali puno truda“ – naveo je Rogović te se potom osvrnuo i na program Adventa u Stubakima kojeg možete pronaći ovdje.


Fotogalerija