Zagorje
Bajka na dlanu

Advent u Zagorju – donacija Obiteljskom domu Štefanije Orel

Datum objave: 29. studenoga 2020.

Tradicionalni humanitarni karakter Adventa u Zagorju nije izostao ni ove godine pa je tako prvu adventsku svijeću u društvu župana Željka Kolara zapalila Štefanija Orel, vlasnica obiteljskog doma za djecu i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama kojemu su namijenjena ovogodišnja prikupljena sredstva – donacije Krapinsko-zagorske županije i Općine Hum na Sutli. “Poruka koju danas šaljemo iz Huma na Sutli, da se ne možemo okupljati na jednom mjestu, ali možemo svoje misli podijeliti s ostalima, prisjetiti se onih koji nemaju i onih koji imaju, možemo iskoristiti ovo vrijeme pred Božić, iskoristiti dio svojih sredstava kako bi pomogli onima kojima je najpotrebnije. Vjerujem da će se našem pozivu odazvati ljudi iz cijelog Zagorja. Ne treba puno da razveselimo one kojima je to potrebno, njima je bitnije da znaju da nisu sami” – poručio je ovom prilikom župan Željko Kolar.

Načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša podsjetio je kako je ova manifestacija pokrenuta u Humu na Sutli te da je je svake godine humanitarnog karaktera. „I ove godine sredstva idu onima kojima je to doista potrebno – domu Štefice Orel koja ima desetak štićenika i definitivno je među najpotrebitijima, a 4 tisuće općinskih i 5 tisuća županijskih kuna prilog je koji je pomogao da se mnoge stvari u domu obnove, zamijene, nabave potrepštine koje štićenicima najviše trebaju“ – rekao je načelnik Jutriša.

Adventski vijenac je blagoslovio župnik Župe sv. Petra apostola Prišlin Damir Ivanek, dok je sve okupljene pozdravila i Đurđa Mesarić, u ime organizatora – Turističke zajednice općine Hum na Sutli i Destinacijsko – promidžbenog kluba “Zeleni bregi” iz Pregrade.


Fotogalerija