Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. prosinca 2010.

Iznimno pozitivna i vedra atmosfera u zlatarskom vrtiću obilježila je paljenje treće svijeće adventskog vijenca. Već tradicionalno adventski vijenac putuje kroz Zagorje te se pritom svaka svijeća pali u drugom mjestu. Treća svijeća danas je zapaljena u Dječjem vrtiću Uzdanica u Zlataru u prisustvu zamjenice župana, Sonje Borovčak.

Vedra i nasmješena djeca prihvatila su običaj te plesom i pjesmom pozdravila dolazak županijskog adventskog vijenca u njihov vrtić. Sonja Borovčak, zamjenica župana, istaknula je kako su djeca za Županiju najvažnija te je upravo stoga odlučeno da treća svijeća bude upaljena upravo u dječjem vrtiću. Borovčak je iskoristila priliku te pozvala još jednom na rješavanje situacije u kojoj se nalazi Dječji vrtić Uzdanica, u prvom redu njegove djelatnice, zbog teške financijske situacije u kojoj se Grad Zlatar nalazi. Biserka Žerjavić, ravnateljica Dječjeg vrtića, zahvalila je Županiji na “moralnoj i materijalnoj” pomoći te iskazala zadovoljstvo da je u ovo blagdansko vrijeme čast paljenja treće svijeće adventskog vijenca dopala upravo zlatarsku djecu.

Nakon Huma na Sutli, Vučaka i Zlatara, četvrta će adventska svijeća biti zapaljena u Svetištu Majke Božje u Mariji Bistrici.