Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. travnja 2010.

Skupština Europskih Regija (AER) nudi jednogodišnju stipendiju za potrebe magistarskog studija za studente iz regija koje su članice Skupštine europskih regija, među kojima je i Krapinsko-zagorska županija. Stipendijom će se pokriti troškovi studija kao i troškovi života za vrijeme jednogodišnjeg boravka na sveučilištu u jednoj od regija koje pripadaju Skupštini europskih regija.
Magisterij mora bit akreditiran od strane priznatog sveučilišta , a na bilo koju temu vezanu za rad AER-a. Pogodni studiji su sljedeći: regionalni studiji; javno upravljanje; međunarodni odnosi te europski studiji. Riječ je samo o primjerima, no moguće je izabrati bilo koji magisterij koji ima veze s regionalnom politikom i razvojem. U slučaju izbora općih smjerova kao što su politika ili europski studiji, od studenta će se zahtijevati da napiše magistarski rad na temu regionalizma.
Ukupan iznos stipendije iznosi 11 500 €.
Tko se može prijaviti?
Na natječaj za stipendiju se mogu  prijaviti kandidati iz bilo koje AER regije. Skupština europskih regija osobito potiče prijave iz zemalja srednje  i istočne Europe, kandidate koji potječu iz nacionalnih manjina ili osobe s poteškoćama, kao  i one koji imaju nepovoljne socijalne uvjete. Također, potiču se prijave mladih ljudi  koji već rade za regionalnu administraciju, a koji bi željeli unaprijediti svoje mogućnosti poslovnog napredovanja upisivanjem magisterija. Konačno dodjeljivanje stipendije ovisi o konačnom prihvaćanju studenske aplikacije za magisterij na odgovarajućem sveučilištu. Ukoliko je u vrijeme podnošenja aplikacije takva potvrda o primitku na studij već zaprimljena, ona bi trebala biti uključena uz samu prijavu za stipendiju. Rok za prijave je 30. travanj.
Više informacija i svi potrebni obrasci nalaze se na: