Zagorje
Bajka na dlanu

Akcija „I tebe se tiče“ nastavljena u Maču i Bedekovčini

Datum objave: 18. kolovoza 2023.

Akcija „I tebe se tiče“ nastavljena je u općinama Mače i Bedekovčina. Riječ je o akciji nastaloj na inicijativu Doma za žrtve nasilja u obitelji „Novi početak“ i uz podršku Krapinsko-zagorske županije, s ciljem jačanja senzibiliteta građana i osviještenosti o prisutnosti nasilja nad ženama, ali i obiteljskog nasilja općenito.

„Akcija šalje jasnu poruku o potrebi prijavljivanja nasilja i važnosti podrške žrtvama nasilja u obitelji. Zbog toga ova izložba prolazi svim gradovima i općinama Krapinsko-zagorske županije. Svaki oblik nasilja je neprihvatljiv i važno je građanke i građane upoznavati s ovim problemom jer se to tiče svih nas”, rekao je župan Željko Kolar, koji je sa svojom zamjenicom Jasnom Petek i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martinom Gregurović Šanjug u petak, 18. kolovoza 2023. obišao lokacije u Maču i Bedekovčini na kojima su postavljene table s porukama.

Načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec istaknula je da joj je drago da je i Općina Mače dio kampanje protiv nasilja u obitelji. “Ova tema tiče se svih nas. Ohrabrujuće poruke u našem parku nisu samo slovo na papiru, već ohrabrenje svakom prolazniku, susjedu ili žrtvi da šutnju treba prekinuti, a nasilje sankcionirati”, rekla je načelnica Mikulec te pozvala građane da ne okreću glavu od problema u našoj blizini, već da pruže podršku žrtvi i prijave nasilje. “Svaka osoba zaslužuje dostojanstven život u miru i nikad nije kasno za novi početak”, poručila je načelnica Mikulec Šimunec.

Akciju je podržao i načelnik Bedekovčine Darko Ban.  “Općina Bedekovčina priključila se ovom projektu Krapinsko-zagorske županije te su u središnjem parku postavljene table s porukama žena žrtava nasilja. Park je mjesto okupljanja naših mještana stoga smo ga izabrali za lokaciju kako bi čim više ljudi uočile ove bitne poruke i kako bi osvijestili stanovnike da se nasilje ne događa samo negdje drugdje”, rekao je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

 


Fotogalerija