Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. lipnja 2023.

Akcija „I tebe se tiče“ nastavljena je u srijedu, 21. lipnja 2023. u Svetom Križu Začretju i Mihovljanu.

Riječ je o akciji nastaloj na inicijativu Doma za žrtve nasilja u obitelji „Novi početak“ i uz podršku Krapinsko-zagorske županije, s ciljem jačanja senzibiliteta građana i osviještenosti o prisutnosti nasilja nad ženama, ali i obiteljskog nasilja općenito.

„Nasilje se ne događa negdje drugdje, ono se događa u našem susjedstvu, u našoj obitelji i od njega ne smijemo okretati glavu. Poruke na tablama koje selimo iz grada u grad, iz općine u općinu informiraju, educiraju, zaprepašćuju, ali i motiviraju te pružaju podršku žrtvama obiteljskog nasilja“, rekla je zamjenica župana Petek.

Akciju su podržali i načelnici općina Mihovljan i Sveti Križ Začretje, Zlatko Bartolić i Marko Kos.

„Nijedna osoba na području naše općine, a naravno i šire, u vremenu u kojem se nalazimo ne smije trpjeti nikakav oblik nasilja. Ploče s porukama žena žrtva nasilja u sklopu akcije postavljene su na području naše općine na lako uočljivim lokacijama kako bi bile dostupne što većem broju građana. Akcija će doprinijeti osvješćivanju građana na spomenuti problem, uz naglasak da pomoć uvijek postoji“, rekao je načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos.

 


Fotogalerija