Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. studenoga 2010.

Trogodišnji projekt koji se provodi u okviru programa IPA Slovenija-Hrvatska, „Wellness 3 plus“ u kojem su partneri s hrvatske strane Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija, nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju – kroz zajedničko planiranje i oblikovanje integralnih turističkih proizvoda – razvoj i promociju prekogranične destinacije.

U tijeku je izrada sveobuhvatne baze podataka ovog područja, koja će cjelovito obraditi sve turističke resurse i dionike, a trenutne se aktivnosti provode i u okviru edukacije za turističke vodiče. Slovenski partneri tako će krajem ovog mjeseca realizirati „study tour“ polaznika edukacije, kojima će se pridružiti i tamošnji novinari. Ruta, koja pokriva prekograničnu destinaciju, obuhvatit će nekoliko znamenitosti na području naše županije, među kojima Muzej krapinskih neandertalaca. Edukacija za turističke vodiče na području naše županije krenut će početkom iduće godine, o čemu će potencijalni kandidati biti obaviješteni putem javnog poziva.

Početkom iduće godine prekogranična destinacija bit će, prema projektu, predstavljena i na nekoliko međunarodnih sajmova – u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj.