Zagorje
Bajka na dlanu

Anđelko Švaljek izabran za predsjednika Hrvatske gospodarske komore Županijske komore

Datum objave: 23. studenoga 2022.

Župan Željko Kolar čestitao je novoizabranom predsjedniku i svim članovima vijeća te ih odmah i pozvao na suradnju. „Čast je biti na čelu ovakve komore, s ovako dobrim rezultatima, jakim i izvozno orijentiranim gospodarstvom i snažnim tvrtkama. Mi želimo biti partner našem gospodarstvu i naša su vrata uvijek otvorena. Rado ćemo saslušati svaki prijedlog, primjedbu i sugestiju, a sve sa jednostavnim ciljem – da imamo što bolje poslovno okruženje, što više investicija i što zadovoljnije radnike“ – poručio je župan Željko Kolar te istaknuo kako su odlični rezultati zagorskog gospodarstva rezultat njegove kvalitete i čvrsto postavljenih temelja, sjajnog menadžmenta, odličnih rezultata i kvalitetnih završnog proizvoda.

Župan Željko Kolar ovom je prilikom dosadašnjem predsjedniku Josipu Grilecu uručio i zahvalnicu za dugogodišnji doprinos razvoju gospodarstva na području Krapinsko-zagorske županije te za promociju županije u zemlji i svijetu. „Nakon kriznih godina, 2009., 2010. i 2011., počeli smo s gospodarskim rastom 2013. i nakon toga više nismo stali. I rezultati u epidemijom najteže pogođenoj 2020. godini su bili iznad očekivanja, a u 2021. su postali čak rekordni. Snagu našeg gospodarstva pokazuje i omjer izvoza i uvoza, za svaki 1 euro koji se uveze, naše gospodarstvo izveze između 1,7 i 1,8 eura. Mi smo u skladu s našim mogućnostima uvijek pokušavali pružati podršku – kroz naše mjere ruralnog razvoja, subvencije kamata, brzo izdavanje građevinskih dozvola, našu razvojnu agenciju i Poduzetnički centar. Svoje vizije i projekte smo radili i usmjeravali i kroz konzultacije s gospodarstvenicima i mislim da možemo biti i više nego zadovoljno s ukupnim rezultatom na području naše županije“ – poručio je župan Kolar u čijoj je pratnji bila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

Novoizabrani članovi Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina su: A.C. REDAN d.o.o.,  AQUAE VIVAE d.d., AquafilCRO d.o.o., JEDINSTVO KRAPINA d.o.o., KOSTEL PROMET d.o.o., KOTKA d.d., MINI MLJEKARA VERONIKA d.o.o., MONARIS d.o.o., NGH GRUPA d.o.o., OMCO CROATIA d.o.o., PRESEČKI GRUPA d.o.o., PRINT CENTAR KRAPINA d.o.o., PROSTORIA d.o.o., REGENERACIJA d.o.o., SALVUS d.o.o., STRAHINJČICA d.o.o., TERME TUHELJ d.o.o., TPK OROMETAL d.o.o., VALOVITI PAPIR – DUNAPACK d.o.o., VETROPACK STRAŽA d.d., ZMH HORVAT d.o.o.


Fotogalerija