Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. kolovoza 2010.

Riječima “ponosam sam” župan Hajdaš Dončić pozdravio je mlado lice vrhunske košarke. Antonio Črnjević član je hrvatske kadetske košarkaške reprezentacije, a koja je fantastičnom pobjedom u finalu (80:52) svlada reprezentaciju Litve. Svojim učešćem u pobjedi Hrvatske u crnogorskom Baru Črnjević je zadužio svoj rodni Zabok, Krapinsko-zagorsku županiju i cijelu Hrvatsku. Na ovakvu pobjedu Hrvatska je čekala punih 15 godina i dočekala je zahvaljujući upravo Antoniu Črnjeviću i njegovim sportskim kolegama.

Prilikom prijema mlada je zvijezda zahvalila županu na ukazanoj časti i zahvalila roditeljima te svom matičnom klubu (Košarkaškom klubu Zabok) što su omogućili da se bavi sportom koji toliko voli. Župan mu je, pokazaviši zavidno znanje u području košarke, zaželio da nastavi svoje uspjehe, ali pritom ne zaboravi i na obrazovanje koje će mu osigurati mjesto u društvu kakvo i zaslužuje.

Vidno uzbuđeni roditelji Antonija svoj ponos nisu krili. Zahvalili su još jednom svima, posebno županu koji je podupirao i podupire rad mladih sportaša i izrazili nadu da će se takva praksa nastaviti i dalje.

Davorin Posavec, predsjednik Košarkaškog kluba Zabok, rekao je kako je ovo veliki uspjeh i kluba iz koje Črnjević dolazi, a iskoristio je i priliku da pohvali napore koje Županija ulaže u sport i sportske rezultate. “Zajedničkim radom puno ćemo postići!” – istaknuo je predsjednik Kluba Posavec.