Zagorje
Bajka na dlanu

Apsolutni pobjednik 13. Loborfesta skupina Džuboks, Veseli dečki oduševili publiku

Datum objave: 24. srpnja 2023.

U Loboru je u nedjelju, 23. srpnja 2023. održan 13. Loborfest, festival oberkrajner glazbe.

Na festivalu je nastupilo 15 glazbenih sastava iz četiri države. Iz Hrvatske su to Grupa Štimung, Grupa Kolege, Ansambl Zagorje, Fiškali, Zvuci Zagorja, Božek Meštrović i Mužikaši, Zlatni kristali i Veseli dečki, iz Slovenije Gorenjski kvintet, Grand kvintet, Ansambl Juhej, Skupina Džuboks i Preobrat, iz Njemačke Vonga Vierer Blosn te iz Austrije Kronwildkrainer.

Festival je posjetio župan Željko Kolar. „Čestitam udruzi i svim volonterima koji su radili na ovoj prekrasnoj manifestaciji, zahvaljujem svim sastavima koji su sudjelovali, kao i publici koja je došla iz svih dijelova Zagorja i Hrvatske dati podršku festivalu. Ovo je samo dokaz da ova vrsta zagorske muzike ima svoju publiku te trebamo napraviti sve da se ova tradicija održi“, rekao je župan Kolar.

Festival Loborfest natjecateljskog je karaktera. Najuspješnijim se izvođačima dodjeljuju nagrade u više kategorija, a ocjenjuje ih stručni žiri. Tako su dodijeljene nagrade za najbolji aranžman, najbolji tekst, najbolji scenski nastup, te nagrada publike i nagrada slušatelja u suradnji sa Zagorskim radijem, kao i nagrada generalnog pokrovitelja koju je dodijelila načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

Srca publike osvojio je sastav Veseli dečki kojeg čine osnovnoškolci od 13 godina, dok je najboljim sastavom prema bodovima žirija proglašena skupina Džuboks, koja je dobila glavnu nagradu festivala – „Kristalni bariton“. Uz to, primili su nagradu Lions kluba Zagorje u iznosu od 1.500 eura.

Svim sastavima koji su sudjelovali, prema bodovima žirija, dodijeljeni su „Zlatni“, „Srebrni“ i „Brončani bariton“.


Fotogalerija