Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. siječnja 2008.
Druga po redu manifestacija i izbor najboljeg Babičinog kolača koje organizira Krapinsko-zagorska županija održat će se 03. veljače ove godine u Pregradi. Svake godine  to natjecanje se planira održati u drugom mjestu, tj. u mjestu iz kojeg će biti baka koja osvoji nagradu za najbolji kolač, a ove godine je u Pregradi iz koje dolazi prva pobjednica Slavica Rainer.
Ova manifestacija koju ove godine zajedno organiziraju  Županija i Grad Pregrada ima za cilj očuvanje i promociju tradicionalnih recepata naših babica. Takvo natjecanje je jedinstveno  u Hrvatskoj i već polako prerasta u tradiciju, pa se tako nadamo da će se proširiti  i van granica Krapinsko-zagorske županije. To je samo nastavak aktivnosti Županije u poticaju i održanju tradicionalnih vrijednosti, te skretanje pozornosti na važnost žena, a naročito baka u životu zagorskih obitelji.
Brošura s receptima
Možemo reći da su Babičini kolači samo nastavak i nadopuna izbora Najuzornije seoske žene Krapinsko-zagorske županije. Na taj način i mi želimo doprinijeti promicanju vrijednosti naših žena, obitelji, kreativnosti, tradicije i kulture naše županije, ali i gradova i općina iz kojih će bake doći. Nadamo se dobrom odazivu naših baka koje će nam pokazati svoje sposobnosti u pravljenju kolača. Na prošlogodišnjem prvom natjecanju u pripremanju kolača koje se održalo u Humu na Sutlu prisustvovale su čak 26 bake  s područja Krapinsko-zagorske županije.
Prijavu za manifestaciju podnose  žene Krapinsko-zagorske županije, a prijava mora sadržavati : ime i prezime, adresu stalnog boravka. Osnovni uvjet koji moraju ispunjavati prijavljene je da su babice. Svi izloženi kolači moraju imati recepte koje ćemo poslije te manifestacije objaviti u jednoj  brošuri. Također smo pripremili neke darove i nagrade za najbolje plasirane žene koje će izabrati stručni ocjenjivački sud. Osim okusa kolača ocjenjivati  će se i izgled, te ukrašavanje stola. Prijave se podnose najkasnije do 26. siječnja  2008.g. Krapinsko-zagorskoj županiji.