Zagorje
Bajka na dlanu

BadlHealth – Dan zdravlja u Krapinskim Toplicama

Datum objave: 21. srpnja 2022.

BadlHealth je obišla zamjenica župana Jasna Petek, koja je izrazila zadovoljstvo što su aktivnosti u sklopu BadlFesta i Dana zdravlja u Krapinskim Toplicama provodi i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Klinka Magdalena. „Široj javnosti treba približiti rad zdravstvenih ustanova, ali prije svega potrebu brige o svom zdravlju. Ovo je odlična prilika ne samo za izmjeriti tlak i šećer u krvi, već i za konzultacije s medicinskim osobljem o svom zdravlju na manje formalan način. Drago mi je što se ovaj dan koristi i da šira javnost upozna  Megi, digitalnu asistenticu osmišljenu u Klinici Magdalena, a koja se brine o kardiovaskularnim pacijentima“ – kazala je zamjenica župana Jasna Petek.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Željka Žnidarić podsjetila je da se Bolnica već tradicionalno uključuje u obilježavanje BadlFesta. „To je logično jer je Jakob Badl pokrenuo lječilišni turizam i zdravstvo u Krapinskim Toplicama. Imamo edukativno dijeljenje letaka, kontrolu krvnog tlaka i šećera, pripremili smo i edukativno predavanje o važnosti fizičke aktivnosti za očuvanje zdravlja i poboljšanje svakodnevnog života. Za sve zainteresirane nakon predavanja imamo i mogućnost isprobavanja hodanja s nordijskim štapovima, što je aktivnost koju naši fizioterapeuti svima preporučaju jer nije fizički zahtjevna, a ima jako puno znanstveno dokazanih dobrobiti za ljudsko zdravlje“ – navela je ravnateljica Žnidarić.

Voditeljica tima zdravstvene njege na kardiološkoj rehabilitaciji Josipa Halapir istaknula je da su ovakve akcije poželjne i jako važne za zdravlje. „Zdrava populacija često ne razmišlja o tome da će se bolest dogoditi. Tlak i šećer zovu tihim ubojicama, za koje kada shvatimo da ga imamo, posljedice su već nepovratne. Ove javnozdravstvene akcije su vrlo poželjne, da pokušamo osvijestiti ljude da razmišljaju o svom zdravlju, kontroli svojih rizika i čimbenika koji dovode do oboljenja. Time bismo smanjili i oboljenja i smrtnost od kardiovaskularnih bolesti“ – rekla je voditeljica Halapir te poručila kako u ovo vrijeme velikih vrućina treba  piti puno vode, izbjegavati izlaziti za vrijeme najveće vrućine te piti lijekove, ne prekidati terapiju bez konzultacije s liječnicima.


Fotogalerija