Zagorje
Bajka na dlanu

Baruni održali završnicu projekta Promicanje istine o Domovinskom ratu

Datum objave: 13. veljače 2019.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki čestitala je brojnim dobitnicima priznanja i zahvalnica te tom prilikom istaknula: „Ne treba zaboraviti da u našem frtalju svijeta nije bilo rata, no naši Zagorci i Zagorke su marno na svim bojištima branili našu domovinu. Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun i danas svojim marljivim radom jako puno čini za svoje članove te ove mlade ljude upoznaje s time kako je časno braniti domovinu. Zahvaljujem i svim mentorima, profesorima i školama koji su također dali svoj obol da bi se mladi ljudi angažirali i da bi ono što su čuli, pročitali i promišljali tijekom ovih predavanja predočili u pisani tekst ili sliku. Zahvaljujem također i stručnom sudu, koji je sve te radove verificirao – moguće je da ćemo među svima njima u budućnosti imati i nekog poznatog književnika, ali dakako i nekoga tko će svojim slikama nama pripovijedati prekrasne priče.“ – poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasat Hubicki.

Projekt “Promicanje istine o Domovinskom ratu” provodi se od 2013. godine. Prošle je godine održano 21 predavanja u 19 škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Likovno-literarni natječaj provodi se od 2014. godine. U 2018. godini je na natječaj pristiglo 150 radova iz 22 škole.

O pristiglim radovima govorili su članovi ocjenjivačkog suda Julija Barunčić Pletikosić i  Mirjana Smolić. Okupljene je pozdravila i ravnateljica Gradske knjižnice Zabok Branka Vrbanec, predstavnica sudionika u projektu ravnateljica Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice Brigitte Gmaz, tajnik Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun i voditelj projekata Radmil Pavalić te predsjednik Udruge Mladen Hrastinski koji je i dodijelio zahvalnice za sudjelovanje u projektima i pomoć u njihovoj ralizaciji.

Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun projekt Promicanje istine o Domovinskom ratu provodi od 2013. godine. Tada u samo jednoj školi, dok su prošle godine predavanja održana u 19 škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Likovno-literarni natječaj provodi se od 2014. godine. U 2018. godini je na natječaj pristiglo 150 radova iz 22 škole.

Prva nagrada za literarne radove u kategoriji nižih razreda osnovnih škola dodijeljena je Karlu Vragotuku iz OŠ Konjščina, Područne škola Jertovec.

Prva nagrada za literarne radove učenika viših razreda osnovnih škola dodijeljena je Juliji Škof iz Osnovne škole Belec.

Prva nagrada za literarne radove učenika srednjih škola dodijeljeno je Tamari Ožvald iz Srednje škole Zlatar.

Za likovne radove u kategoriji nižih razreda osnovnih škola dodijeljene su nagrade za poticaj Janu Bosu, Totu Šipeku Glavaču, Ivi Aščić i Sari Cerovečki iz OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice.

Prva nagrada za likovne radove učenika viših razreda osnovnih škola dodijeljena je Katarini Kešćec iz OŠ Vladimir Nazor Budinšćina.

Prva nagrada za likovne radove učenika srednjih škola dodijeljena je Marti Prugovečki iz Srednje škole Zlatar.

Projekti su provođeni uz financijsku potporu Krapinsko-zagorske županije, Ministarstva hrvatskih branitelja, Općine Stubičke Toplice , Grada Donja Stubica i Termi Stubaki. 

Izložba radova može se razgledati do 5. ožujka 2019. godine u radnom vremenu zabočke Gradske knjižnice Ksaver Šandor Gjalski, koja je i pokrovitelj izložbe.

Više o radu Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun pronađite ovdje.

 

 

 


Fotogalerija